DOLAR32.2244
EURO35.0047
ALTIN2500.1
BIST10739.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye’nin Sanayi ve Teknolojik alanda gelişimi görüşüldü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’nin Sanayi ve Teknolojik alanda gelişimi görüşüldü
Abone ol
Osmaniye’de Sanayi ve Teknoloji işbirliği toplantısı, Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay Başkanlığında gerçekleştirildi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’de Sanayi ve Teknoloji işbirliği toplantısı, Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay Başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya kurul üyeleri ile Sanayici ve İş adamları  ile birlikte; Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç.Dr. Bülent Yanıktepe, Osmaniye Belediye Başkan Yardımcısı M.Hulusi Akkuş, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Cafer Takırtaş,  Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, KOSGEB İl Müdürü Nihat Karademir, DOGAKA Koordinatörü Gökhan Bekir Gök, Osmaniye Organize Sanayi Bölge Müdürü, Osmaniye Teknoloji Geliştirme Müdürü Musa Gönül, Kadirli Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ali Karadana, Osmaniye İş Geliştirme Müdürü Bilgen Gaye Yaypa, Türk Standartları Enstitüsü Osmaniye Temsilcisi Ahmet Asker, Anadolu Esnaf, Sanayiciler ve İş AdamlarıDerneği Başkanı Latif  Kara, Küçük Sanayi Sitesi başkanları ile Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri katılım gösterdi.

Toplantının açış konuşmasını Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Cafer Takırtaş yaptı. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’n den Doç.Dr.Bülent Yanıktepe, Teknoloji Transfer Ofisi ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri hakkında genel bilgilendirme konuşması yaptı.

 Osmaniye Organize Sanayi Müdürü Musa Gönül’ün Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Organize Sanayi Bölgeleri Hakkında bilgilendirme konuşmalarının ardından sorun ve sorulara ilişkin verilen yanıtların ardından Komisyon Başkanı  Vali Yardımcısı Dr.Ömer Faruk Günay başkanlığında gündemdeki konuların  görüşülmesi ve değerlendirilmesi ile birlikte kararların alınmasının ardından program sone erdi.

Toplantının gündem maddeleri içerisinde; Genç istihdamı başta olmak üzere istihdam oranlarının ve olanaklarının iyileştirilmesi adına ne gibi çalışmaların yapılabileceği konuları üzerinde görüşüldü.

Osmaniye’nin sanayisinin geliştirilmesine yönelik olarak, sanayi alanlarının genişletilmesi için mevcut OSB alanlarının genişletilmesi ile birlikte yeni OSB kurulması ve yeni Küçük sanayi Sitesi kurulması konuları üzerinde duruldu.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi bünyesinde kurulan Teknoloji Transfer Ofisi ile Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde bulunan Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin birlikteliğinde sanayiciler arasında proje geliştirme   konuları görüşülerek 2022/1 Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu (SANTEK) kararları alındı.

Toplantıda yapılan görüşmeler neticesinde  alınan kararlar da açıklandı. Alınan kararlar kapsamında; İl Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü kapsamında yapılan İş Başı Eğitim Programlarının arttırılması ve takibinin yapılması. İldeki mevcut Organize Sanayi Bölgesi alanlarının genişletilmesi ile yeni yatırımcıların ilde sanayi tesisi kurmalarının sağlanması.

 Orta ve Yüksek Teknoloji Ürünlerin üretimi için yeni Organize Sanayi Bölgeleri tesisleri kurulmasının sağlanması.

 Yeni kurulacak olan  Küçük Sanayi Sitesinin, mevcut Organize Sanayi Bölgelerinin ve Yeni kurulacak olan Organize Sanayi Bölgelerinin  ihtiyacı olan yedek parça, tamir, bakım ve onarım parçalarının Küçük Sanayi Siteleri tarafından üretilmesi için dönüşüm sağlanması kararları alındı.

Osmaniye İl Sanayi durumu hakkında alınan kararlar ise şu şekilde açıklandı: Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde 111 (54+20+37) Hektar Büyüklüğünde 6,7,8. ilave alanların kurulması için çalışmaların hızlandırılması.

Kadirli Organize Sanayi Bölgesinde60,56 hektar büyüklüğündeki ilave alanın kurulmasının hızlandırılması.

91,63 hektar büyüklüğündeki Toprakkale Metal Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasının hızlandırılması.

 160 hektar büyüklüğündeki Sumbas Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasının hızlandırılması.

 Yapımı devam eden Toprakkale Küçük Sanayi Sitesinin kurulmasının hızlandırılması.

  Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Bünyesinde kurulan ''Teknoloji Transfer Ofisi'' ile Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde kurulan ''Teknoloji Geliştirme Bölgesi'' birlikteliğinde ve sanayicilerin ihtiyaçlarına yanıt  verecek şekilde teknolojik bilgi ve donanım vs. konularında, proje geliştirme çalışmalarının başlatılması kararlarının alındığı belirtildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye’de Olası yangınlara karşı önlemler artırıldıÖnceki Haber

Osmaniye’de Olası yangınlara karşı önlem...

Uyuşturucu tacirlerine şafak vakti operasyonSonraki Haber

Uyuşturucu tacirlerine şafak vakti opera...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar