DOLAR32.5614
EURO34.9547
ALTIN2439.7
BIST9716.9
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye'de Yerli ürün, “Ayşehanım yerfıstığı hasat edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Yerli ürün, “Ayşehanım yerfıstığı hasat edildi
Abone ol
Osmaniye'de 15 dönümlük demonstrasyon sahasına ekilen yerli ürün “Ayşehanım” çeşidi yerfıstığı hasadı başladı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye'de 15 dönümlük demonstrasyon sahasına ekilen yerli ürün “Ayşehanım” çeşidi yerfıstığı hasadı başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen yerli ve milli “Ayşehanım” yerfıstığı çeşidinin yetiştirildiği Değirmenocağı Köyü’nde hasat yapıldı.



İl Tarım Müdürlüğü işbirliği ve Tim Plant Care Firmasının desteği ile düzenlenen tarla günü etkinliğine, Vali Erdinç Yılmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç, Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Abdullah Çil, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

350 TESİSTE 3 BİN 500 AİLE BU ALANDA ÇALIŞIYOR

Vali Erdinç Yılmaz, yerli ve milli yerfıstığı çeşidi ‘Ayşehanım’ türünün üretilip hasat edildiğini ve lezzetinin de çok iyi olduğunu belirterek Osmaniye’nin yerfıstığının başkenti olduğunu söyledi.

Üretiminde Türkiye’de ikinci sırada, işlenmesi ve ihracatının yüzde 90’ının Osmaniye’den gerçekleştiğini Vali Yılmaz, Osmaniye'de üretilen yer fıstıklarının lezzeti ve kalitesinin Türkiye'de en iyisi olduğunu vurguladı.



Vali Yılmaz, “Bu da iklimi ve toprak yapısından kaynaklanıyor. Yer fıstığı üretimindeki ve işlemesindeki başarısını devam ettiriyor. Bu başarı da artarak devam ediyor. 350 tesiste 3 bin 500 aile bu alanda çalışıyor.

Aynı zamanda Osmaniye ekonomimize, istihdamına ciddi bir katkı sağlıyor. Yaklaşık 127 Bin dekar alanda 48 bin ton bu sene fıstık üretimi gerçekleşecek. Fiyatı da bu sene 25 liranın üzerinde seyrediyor.” Dedi.

YERLİ ÜRETİMLERİMİZ ARTARAK DEVAM ETSİN İSTİYORUZ

Yerfıstığının desteklenmesi hususunda da Tarım ve Orman Bakanlığı nezdinde çalıştıklarını belirten Vali Erdinç Yılmaz, “Bu anlamda da çiftçilerimizi desteklemeye, yanında olmaya her zaman devam ediyoruz.



İnşallah yer fıstığının ekonomimize, ülke ekonomimize, Osmaniye'mize katkısının arttırılması için gayretlerimiz sürecek. Ben bu yeni yerfıstığı çeşidi Osmaniye'mize kazandıran, mühendisimize, arkadaşlarımıza bu ürünün ekimini yapan çiftçimizi tebrik ediyorum.

Enstitümüz bu anlamda iyi bir başarı elde etti. İnşallah bu milli ve yerli üretimlerimiz artarak devam etsin istiyoruz.

Kendi ürünümüzü, kendi tohumlarımızı, kendi milli ürünlerimizi ürettiğimiz sürece de bundan hem çiftçilerimiz, hem ülkemiz, hem hepimiz kazanacağız.” Diye konuştu.

Vali Erdinç Yılmaz, sözlerinin ardından traktöre binerek yerli ve milli “Ayşehanım” yerfıstığı çeşidinin hasadını gerçekleştirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ticari aracın arkadan çarptığı otomobilin dükkâna girdi: 1 yaralıÖnceki Haber

Ticari aracın arkadan çarptığı otomobili...

1. Amatör ve U-14 Liginde kuralar çekildiSonraki Haber

1. Amatör ve U-14 Liginde kuralar çekild...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar