DOLAR32.6077
EURO34.7837
ALTIN2495.5
BIST9524.5
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye’de “Yaşar Kemal’siz” Kütüphane otobüsü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de “Yaşar Kemal’siz” Kütüphane otobüsü
Abone ol
Osmaniye’deki Gezici Kütüphane otobüsünde, “Nobel Edebiyat ödülüne aday gösterilen” Yaşar Kemal’in fotoğrafı bulunmuyor.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’deki Gezici Kütüphane otobüsünde, “Nobel Edebiyat ödülüne aday gösterilen” Yaşar Kemal’in fotoğrafı bulunmuyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nce; Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı Emine Keskiner İl Halk Kütüphanesi Gezici Kütüphane aracı, Osmaniye Belediyesi 6.  Kitap Fuarı alanında konuşlandırılarak hizmet vermeye başladı.

Kente geldiği günden itibaren özellikle kırsal alandaki  okulları ziyaret ederek, içerisinde binlerce kitap ve bilgisayar sistemi ile öğrencileri bilgilendirmekte olan “Gezici Kütüphane otobüsü” dış cephesindeki önemli yazar isimlerinin arasında Osmaniyeli Edebiyatçı Yaşar Kemal’in fotoğrafının bulunmamış olması Fuara katılan yazarlar tarafından tepkiyle karşılandı.

YAŞAR KEMAL’SİZ KÜTÜPHANE OTOBÜSÜ OLMAMALIYDI

Bakanlık tarafından Osmaniye’de  hizmet vermek üzere gönderilen “Gezici Kütüphane otobüsü” üzerindeki edebiyatçılar arasında “Nobel edebiyat ödülüne aday” gösterilen ve Osmaniye doğumlu Yaşar Kemal’in fotoğrafının yer almamış olması şaşkınlıkla karşılanıyor.

Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü hizmetine verilen “Gezici Kütüphane otobüsü”nü teslim alan İl Müdürü’nün bu eksikliği farkedip, etmediği de tartışma olayı haline geldi.

Kitap Fuarı alanında konuşlandırılan  06 CUV 954 plakalı, “Gezici Kütüphane otobüsü” üzerinde, Türk edebiyat dünyasına önemli hizmetler veren yazarların fotoğrafları ve isimleri yeralırken, Osmaniyeli Yaşar Kemal’in, doğduğu kente gönderilen otobüste fotoğrafı ve isminin bulunmamış olması ile ilgili eksikliklerin giderilmesi isteniyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz: "Sevgi varsa, Engel yoktur"Önceki Haber

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz: "Sevgi va...

Vali Yılmaz, yeni Hastane binasında incelemelerde bulunduSonraki Haber

Vali Yılmaz, yeni Hastane binasında ince...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar