
Osmaniye’de su altyapı projeleri hız kesmiyor. 17,3 milyar TL’lik yatırım, Savrun Barajı ve taşkın projelerinde önemli ilerlemeler sağlandı.
Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, kentin su yönetimi ve altyapı stratejilerini yerinde değerlendirmek amacıyla Devlet Su İşleri (DSİ) 64. Şube Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
Ziyarette devam eden projelerin hem mali büyüklüğü hem de teknik detayları kapsamlı şekilde ele alındı.
Vali Serdengeçti, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Osmaniye genelinde sürdürülen 38 projenin toplam yatırım büyüklüğünün 17,3 milyar TL’ye ulaştığını duyurdu.
Bu projeler, kentin su altyapısını güçlendirmeyi ve uzun vadeli ihtiyaçlara yanıt vermeyi hedefliyor.
2026 yılına yönelik planlamalara da değinen Serdengeçti, yıl için ayrılan 740 milyon TL ödeneğin yanı sıra şu ana kadar 91 milyon TL’lik harcama gerçekleştirildiğini belirtti.
Açıklamada öne çıkan projelerden biri olan Savrun Barajı’nda fiziki gerçekleşme oranının yüzde 68 seviyesine ulaştığı bildirildi.
Ayrıca Bahçe, Kadirli, Düziçi ve merkez ilçelerde yürütülen taşkın koruma projelerinde de önemli ilerlemeler kaydedildi.
İçmesuyu ve sulama hatlarında devam eden çalışmaların da kentin geleceği açısından kritik öneme sahip olduğu ifade edildi.
Vali Serdengeçti, suyun stratejik önemine dikkat çekerek, yürütülen çalışmaların Osmaniye’nin geleceğini güvence altına aldığını belirtti.
DSİ teşkilatına teşekkür eden Serdengeçti, kentin her damla suyunu koruma ve altyapıyı daha güçlü hale getirme konusunda kararlılık mesajı verdi.





































Yorum Yazın