DOLAR32.3619
EURO34.7089
ALTIN2432.7
BIST9989.0
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye’de hastanede KBRN ve tahliye tatbikatı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de hastanede KBRN ve tahliye tatbikatı
Abone ol
Osmaniye Devlet Hastanesinde; Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) gaz sızıntısı, yangın ve tahliye tatbikatı yapıldı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Devlet Hastanesinde; Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) gaz sızıntısı, yangın ve tahliye tatbikatı yapıldı.

Hastanede, ambulansların siren seslerini duyup, özel kıyafetli personeller ile sedyelerde taşınan yaralıları görenler, kısa süreli şaşkınlık yaşadı.

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE),  İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Osmaniye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Acil Servis, Osmaniye Devlet Hastanesi Ana Binadaki personelinin katılımıyla masa başı KBRN ve tahliye tatbikatı düzenlendi.



Senaryo gereği, hastanenin sterilizasyon ünitesinde, etilen okside maruz kalan bir personel etkilenmesi üzerine diğer çalışanlar tarafından turuncu kod anonsu verildi. Hastanenin santrali tarafından, AFAD, İtfaiye, Ambulans ve Kolluk kuvvetlerine haber verildi.

Olay meydana gelir gelmez Hastane Başhekimi Opr. Dr. Acil Müdahale Aktivasyonu “Mor Kod” aktif hale getirilerek olay yönetim ekibini topladı.



Hastane bahçesinde KBRN Arındırma ünitesi hazırlanırken, etkilenen personeli kurtarmak için acil servisten iki personel özel kıyafetler giyerek kurtarma çalışmasını başlattı.

Sterilizasyon ünitesi bölgesi izolasyona alınıp, etkilenen personel ve diğer personellerin tahliyesine başlandı.



Sedye ile indirilen etilen okside maruz kalan personel, KBRN Arındırma ünitesindeki işlemlerinin ardından ve hastanedeki diğer yaralılar, ambulansla başka hastanelere sevk edildi.

AFAD ve İtfaiye ekiplerince hastanenin çatısından, halatlar yardımı ile sedyeye alınan hastanın tahliyesi gerçekleştirildi.



Tatbikatın son bölümünde ise sağlık çalışanlarına ve güvenlik görevlilerine, yangın tüpünün kullanımı ve söndürme işlemi uygulamalı olarak anlatıldı. Yapılan ölçümlerin ardından tehlikenin olmadığı belirlenip, acil durum tatbikatı sonlandırıldı.

Başhekim Opr. Dr. Orhan Erol, “Ülkemiz ve genel olarak ta bölgemiz KBRN açısından risk bölgesi olarak görmekteyiz. KBRN, Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer yaralanmaları konu alan bir durumdur.



Özelli bir tedavi gerektirir. Bugün ise arkadaşlarımızla birlikte bunun bir uygulamasını yaptık. Hastanemiz içerisinde olası bir etilen oksitten zarar gören hastamızla ilgili KBRN’de nasıl bir tedavi aşaması yapılır. Bunları canlı olarak uyguladık.

KBRN’de özellikle hastaların, kimyasal, biyolojik, radyolojik veya nükleer ajanlardan arındırılması en önemli husustur. Bundan sonra tedavi aşamasına geçilir.



Bölgemizde de bu gibi yalanlamalara veyahut da toplu etkilenmelere sebep verebilecek, özellikle Organize Sanayi Bölgemizde ya da transit geçen otoyolda olası kimyasal yaralanmalara karşı bu tedbirleri almak zorundayız.

Arkadaşlarımız bunu uygulamalı olarak güzel bir şekilde başardılar. Bundan sonraki olası bu gibi durumlarda her türlü tedbire hazır bir şekilde bulunuyoruz.” Dedi.




  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alkollü içecek satış yerleri denetlendiÖnceki Haber

Alkollü içecek satış yerleri denetlendi

Osmaniye Valisi Yılmaz’dan şehit ailelerine ziyaretSonraki Haber

Osmaniye Valisi Yılmaz’dan şehit aileler...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar