DOLAR32.3712
EURO34.9785
ALTIN2325.5
BIST9079.9
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye’de Gazeteler ve Gazeteciler Bayramı…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de Gazeteler ve Gazeteciler Bayramı…
Abone ol
24 Temmuz Türkiye’de “Basın Özgürlüğü ile mücadele ve Gazeteciler Bayramı” olarak kutlanıyor.
Osmaniye haberleri

24 Temmuz Türkiye’de “Basın Özgürlüğü ile mücadele ve Gazeteciler Bayramı” olarak kutlanıyor.

Osmaniye, Türkiye’de nüfus yoğunluğu bakımında 81 il arasında 40. Sırada ve 553 bin 12 kişinin yaşadığı 80. İl olarak bilinmektedir.

Osmaniye ili olarak basın sektöründe nerede olduğumuzu araştırdık. 2020 yılına kadar (yoğun pandemi süreci öncesi), kent merkezinde yayınlanan gazeteleri inceledik.

Bunlardan bazıları değişik nedenlerle daha önceki yıllarda kapanmış olsa da bir çoğu pandemi ile birlikte yayınlarını durdurdu.

Osmaniye’nin, Düziçi, Bahçe ve Kadirli ilçelerinde yayınlanan gazeteleri saymadığımızda, sadece Merkez ilçedeki gazetelerin isimlerini paylaşmak istedik.

Kent Merkezinde; Osmaniye Postası, Sektörel Osmaniye, Öz Çukurova, Zorkun, Osmaniye’den Haber 2023, Yeni Osmaniye, Osmaniye, Denge, Bölgesel Haber, Kent 328, Cebelibereket, Yeni gazete, 7 Ocak, Özgür İde, Meşale, Rakip, Tanık, Haraz, Haber 80, Spor 80, Çataloluk, Hakikat, ORT Haber, Sözün Özü, Başak, Osmaniye 80, Cemiyet, Gazete Siz gazeteleri yayınlanıyordu.

Bu gazetelerle birlikte yayında olan; Hasret, Olay, Yurt, Akdeniz, Aydın Osmaniye, Takip, Medya, Kınık ve Elde Demokrasi gazeteleri günlük, Yeni Bakış ve Haberde Önder Gazeteleri ise Haftalık olarak yayınlanmakta olan gazeteler şu anda okurları ile buluşmayı sürdürüyorlar.

Şu anda kent merkezinde ikisi Haftalık olmak üzere toplamda 11 yerel gazetenin yayınını sürdürmekte olduğunu görmekteyiz.

Yerel gazetelerle birlikte dergileri de bunlara eklememiz gerektiğini düşündüğümüzde, onca gazetenin  bugün neden yayınlanmadığı ve kapanma nedenlerini düşünmek gerekiyor.

Ayrıca Osmaniye ilinin tek yerel Televizyon kanalının da kapanmış olması olayını da gündeme getirirsek, basın özgürlüğü ve halkın haber alabilmesi yönündeki medyanın 2022 Türkiye’sinde sadece Osmaniye’de nerelerde olduğu görülmektedir.

Sözkonusu gazete, dergi ve TV kanalının şu anda hizmet vermiyor olması ile birlikte 24 Temmuz gününü “Gazeteciler Bayramı” olarak kutlamaya çalışıyoruz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çalınan motosikletleri JASAT yakaladıÖnceki Haber

Çalınan motosikletleri JASAT yakaladı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Osmaniye’de ‘fahri doktora’ unvanı verilecekSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Osmaniye’de...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar