DOLAR42.2631
EURO49.0719
ALTIN5726.6
BIST10.641
Yusuf Cinkara Otomotiv

Osmaniye'de Eğitime Katılan Çifçilere Zeytin Kasası Verilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Eğitime Katılan Çifçilere Zeytin Kasası Verilecek
Abone ol
Osmaniye’de zeytin üreticilerine yüzde 75 hibeli zeytin kasası verilecek. Eğitim programına katılan çiftçiler 11–15 Aralık’ta başvuru yapabilecek.

Osmaniye’de zeytin üreticilerine yönelik önemli bir destek paketi açıklandı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, zeytin üreticileri için yüzde 75 hibeli hasat kasası dağıtımının başlayacağını duyurdu.

Destekten yararlanmak isteyen üreticilerin belirli bir eğitim programına katılması gerekiyor.

Eğitim Programı Şartı

Yapılan açıklamaya göre, İyi Tarım Uygulamaları kapsamında düzenlenen “İyi Tarım Uygulamalarında Zeytin ve Sebze Yetiştiriciliğinde Hijyen Tarım” eğitimini tamamlayan çiftçiler destekten yararlanabilecek.

Eğitim, üretimin hijyen koşullarına uygun şekilde yapılmasını ve verimliliğin artırılmasını hedefliyor.

Başvurular 11–15 Aralık’ta

Müdürlük tarafından yapılan duyuruda şu ifadeler yer aldı:
“İyi Tarım Uygulamaları kapsamında düzenlenen ‘İyi Tarım Uygulamalarında Zeytin ve Sebze Yetiştiriciliğinde Hijyen Tarım’ eğitimine katılan çiftçilerimize, %75 hibe destekli zeytin hasat kasası temin edilecektir.

Eğitimi tamamlayarak destekten yararlanmak isteyen üreticilerimizin 11–15 Aralık 2025 tarihleri arasında İl Müdürlüğümüze müracaat etmeleri önemle rica olunur.”

Üretici İçin Önemli Fırsat

Yetkililer, bu desteğin hem Osmaniye tarımına hem de zeytin hasadının daha kaliteli yapılmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Üreticilerin başvuru sürecini kaçırmaması gerektiği özellikle vurgulandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet, Osmaniye’de Cuma Namazında Okunacak Hutbeyi PaylaştıÖnceki Haber

Diyanet, Osmaniye’de Cuma Namazında Okun...

Osmaniye'de Öğrenciler Sıcak Çorba İçin Sıraya GirdiSonraki Haber

Osmaniye'de Öğrenciler Sıcak Çorba İçin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar