DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0
BIST10891.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye’de Derneklere Proje Desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de Derneklere Proje Desteği
Abone ol
Osmaniye İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü, derneklerin kapasitelerini geliştirmek, kamu ile olan ilişkilerini artırmak ve toplumsal sorunlara çözüm üretmek için proje desteği programını başlattı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü, derneklerin kapasitelerini geliştirmek, kamu ile olan ilişkilerini artırmak ve toplumsal sorunlara çözüm üretmek için proje desteği programını başlattı.

21 Şubat 2024 tarihinden itibaren https://sso.dernekler.gov.tr/ adresinde yer alan Proje Destek Sistemi (PRODES) üzerinden elektronik olarak başvuru yapılabilecek programın detayları belli oldu.

Desteklenecek Konular:

Sivil Toplum Kuruluşlarının kapasitelerinin arttırılması, Kamu-STK iş birliği ve STK'ların karar alma mekanizmalarına aktif katılımının sağlanması

İnsan hakları ve demokrasi Şehit yakınları ve gazilerin desteklenmesi Uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele Göç ve uyum Gönüllülük Sosyal girişimcilik

Afet bilinci Trafik bilinci Kadın hakları, aile değerlerinin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi Toplumsal dayanışmanın desteklenmesi

Toplumsal kalkınmanın desteklenmesi İstihdamın arttırılması Engelliler ve sosyal risk altındaki grupların desteklenmesi

Eğitim, kültür, sağlık ve spor Tarihi ve kültürel değerlerin korunması Hayvan hakları Çevre ve doğal yaşamın korunması

Başvuru Şartları: 5253 sayılı Dernekler Kanunu ve 4721 sayılı TMK hükümlerine göre kurulan dernekler ile derneklerin oluşturduğu federasyon ve konfederasyonlar başvuru yapabilir.

İlk genel kurulunu yapmayan ve organlarını oluşturamayan dernekler ile bu derneklerin şube ve temsilcilikleri yardım başvurusunda bulunamaz.

Başvuru sahibi en fazla 1(bir) projeyi gerçekleştirmek üzere başvuruda bulunabilir. Her dernek PRODES’e giriş şifresi ile sadece bir proje girişi yapabilmektedir.

Birden fazla başvurular dikkate alınmaz. Her dernek bir yıl içerisinde sadece bir kere proje yardımı alabilir.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünden proje desteği almış olup, projesini tamamlayamamış derneklerin müracaatı kabul edilmeyecektir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye’ye 24 Hekim AtandıÖnceki Haber

Osmaniye’ye 24 Hekim Atandı

Adana’da tır, su borusunun patlamasıyla oluşan çukura düştüSonraki Haber

Adana’da tır, su borusunun patlamasıyla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar