DOLAR32.3834
EURO35.1187
ALTIN2326.3
BIST9117.0
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye'de Deprem sonrası yeni eğitim ve öğretime başlanıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Deprem sonrası yeni eğitim ve öğretime başlanıldı
Abone ol
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden etkilenmesi sonucu eğitim ve öğretime ara veren Osmaniye’de, ikinci dönem için ders zili çaldı
Osmaniye haberleri

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden etkilenmesi sonucu eğitim ve öğretime ara veren Osmaniye’de, ikinci dönem için ders zili çaldı

Osmaniye’de ikinci dönem eğitim ve öğretimin başlaması ile Dede Korkut  İlkokulunda program düzenlendi.

Okulların ikinci dönem eğitim ve öğretime başlaması ile düzenlenen programa Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Garnizon Komutanı Topçu Albay Hakan Kocabaş, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Can Altundarak, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak  öğrencilerle buluştu.

Programa katılanlar öğrencilerin sınıflarını ziyaret etti, öğrencilerle sohbet etti.

  Vali Dr. Erdinç Yılmaz sınıf ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada, “6 Şubat’ta Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli çok büyük bir felaket yaşadık. Osmaniye’miz de bu felaketten ciddi anlamda etkilendi.

Can kayıplarımız oldu, yıkılan çok sayıda binamız oldu, ağır hasarlı binalarımız var. Depremin ilk anından itibaren büyük bir mücadele ile hamdolsun hiçbir vatandaşımızı dışarıda bırakmadık, bırakmayacağız.

İlk andan itibaren çadır kentlerimizi kurduk. Konteyner kentlerimizi oluşturuyoruz, depremden etkilenen vatandaşlarımızı yerleştiriyoruz. Şuna yürekten inanıyorum ki bu yaraları birlikte saracağız ve daha güzel olacak bir Osmaniye’yi oluşturacağız.

Depremden sonra okullarımıza ara vermiştik. Bugün okullarımızda eğitim öğretim başladı. Biz, eğitimin asla ertelenemeyeceğini, eğitimde mümkün olduğunca zaman kaybetmememiz gerektiğini çok iyi biliyoruz.

Okullarımızın açılmasında emeği geçen başta Milli Eğitim Müdürümüzü, öğretmenlerimizi, velilerimizi kutluyorum. Sevgili öğrencilerimize ve öğretmelerimize başarılar diliyorum.”dedi.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz daha sonra öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya geldi. Ziyaret sırasında depremde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımız ve şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okunarak, dua edildi.

Vali Yılmaz burada yaptığı konuşmada, “Değerli öğretmenlerim, eğitimi biliyorsunuz, siz çok daha bunun farkındasınız, asla erteleyemeyiz, ertelemememiz gerekir.



Yaşadığımız bu sıkıntılar nedeniyle çocuklarımızın geride kaldığı derslerin tamamlanması anlamında gayret göstereceğinize inanıyorum. Bu acının silinmesinde okullarımızın açılmasının, eğitime başlanmasının çok anlamlı olduğunu düşünüyorum.

Böyle dönemler zor dönemler, çetin dönemler. Gerçek anlamda vatan sevgisi de millet sevgisi de insanlık da bu dönemlerde üstün gayret ve samimi bir çalışmayı gerektirir. Bunu yapacağınıza yürekten inanıyorum. Biz sizin yanınızdayız, yanınızda olacağız.

Özellikle değerli öğretmen arkadaşlarımdan şunu rica ediyorum; sınava girecek öğrencilerimizle özel olarak ilgilenirlerse, mutlaka depremin çocuklarımızın eğitimine olumsuz anlamda etkisi olacaktır ama bu etkiyi en aza indirmek için mücadele vermeliyiz.

Sizlerin bunu başaracağınıza inanıyorum. Milli Eğitimimizin, başta Müdür Bey olmak üzere, öğretmenlerimizin başarısını, gayretini biliyorum. Allah hepinizden razı olsun.

Bir kez daha vefat etmiş öğretmen arkadaşlarımıza, depremde kaybettiğimiz bütün insanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Allah mekânlarını cennet etsin. Ben onların şehit olduğuna inanıyorum.”dedi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Deprem Bölgesinde işyerlerine ruhsat kolaylığıÖnceki Haber

Deprem Bölgesinde işyerlerine ruhsat kol...

Toprakkale'de İstiklal Marşı’nın kabul günü kutlandıSonraki Haber

Toprakkale'de İstiklal Marşı’nın kabul g...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar