DOLAR32.5557
EURO34.7639
ALTIN2497.0
BIST9693.4
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye'de Çanakkale Şehitleri anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Çanakkale Şehitleri anıldı
Abone ol
Osmaniye'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107’nci yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107’nci yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Asri Mezarlık Şehitliği'nde düzenlenen törene, Vali Erdinç Yılmaz, Milletvekili Baha Ünlü, Garnizon Komutanı Topçu Albay Hakan Kocabaş, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.

Tören, şehitlikteki anıta çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından tören mangası saygı atışı yaptı, İstiklal Marşı okundu. Törende Piyade Teğmen Osman Benli, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.



Kutlama mesajlarının okunmasının ardından şeref defterini imzalayan Vali Erdinç şunları söyledi: “Bugün, tarihte eşine az rastlanan en büyük kahramanlık destanlarından biri olan ve savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 107. yılını kutlamanın onurunu yaşamaktayız.

İstiklal Savaşı’nda elde edilen zaferin adeta bir ‘ön sözü’ ve başlangıcı olan Çanakkale Zaferi, milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir.

Fedakârlığın doruk noktasına ulaştığı bir var olma ve yok olma mücadelesi olan Çanakkale Zaferi’nde, Türk Milleti: yokluklar ve imkânsızlıklar içinde sarsılmaz inancını ve mücadelesini Zaferle taçlandırarak, “Çanakkale Geçilmez” gerçeğini tarihe kazımıştır. 



Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletiyle topyekûn canı ve kanı pahasına bizlere emanet ettiği bu kutsal vatanı bir asır önceki kararlılık ve azimle  muhafaza etmek hepimizin en önemli sorumluluğudur.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünde, bu cennet vatanı bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve istiklali uğrunda kahramanlıkları ve fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde taht kuran aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.”

Konuşmaların ardından Müezzin Kayyım Bilal Akbulut tarafından Kur'an-ı Kerim okundu ve şehitler için dua edildi.



Törenin son bölümünde, Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları, şehit kabirlerini ziyaret ederek, karanfiller bıraktı. Vali Yılmaz, burada şehit aileleri ile bir süre görüşerek, şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı ve sabırlar diledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraşlı 66 yaşındaki halk ozanı eserlerini kitapta toplamak istiyorÖnceki Haber

Kahramanmaraşlı 66 yaşındaki halk ozanı...

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümüSonraki Haber

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar