DOLAR32.1759
EURO35.2447
ALTIN2476.0
BIST10151.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye’de 533 çiftçiye 134 ton buğday tohumluğu dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de 533 çiftçiye 134 ton buğday tohumluğu dağıtıldı
Abone ol
Osmaniye’de 533 çiftçiye, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında 134 ton buğday tohumluğu dağıtıldı. 
Osmaniye haberleri

Osmaniye’de 533 çiftçiye, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında 134 ton buğday tohumluğu dağıtıldı. 

Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde düzenlenen programa Vali Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa İlmeç, siyasi parti temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

4 MİLYON LİRA MALİYETLİ PROJE

İl Müdürü Mustafa İlmeç, “Osmaniye’de 1 Milyon 250 Bin Dekar tarım alanının mevcut olduğunu belirterek, “Bunun yaklaşık olarak 8-10 Bin dekarı çeşitli nedenlerle ekilmiyor. Nadasa bırakılıyor, işlemesi zor alanlar olduğu için bir tarımsal faaliyet yapılmıyor veya da bizdeki kayıt sisteminde görünmüyor.  

Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan proje kapsamında, özellikle Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğümüzün de büyük emeği var, bu alanların tarıma kazandırılması için bir proje geliştirdik.

Bakanlığımıza bu kapsamda arpa, buğday ve zeytin fidanı projeleri olmak üzere 3 proje sunduk. Bakanlığımız projeleri kabul etti ve yaklaşık 4 Milyon Lira maliyetli bu projeleri çiftçimizin hizmetine sunmuş bulunuyoruz.”dedi.

ZEYTİN FİDANI DAĞITIMI DA YAPILACAK

Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise ilin toprakları çok bereketli, insanlarının da çalışkan olduğunu ifade etti. Durmuşoğlu, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın “Sen Yeter ki Üret” parolasıyla toprağın ve üretimin ne kadar kıymetli olduğu özellikle bu pandemi sürecinde Ülkemizde ve tüm dünyada bir kez daha ortaya çıkmış oldu.”dedi.

Milletvekili Durmuşoğlu sözlerinin devamında toprağa çok iyi bakıp verimimizi artırmamız gerektiğini ifade ederek, “Tarım ve Orman Bakanlığımız sertifikalı tohum dağıtımı yapıyor. 

533 çiftçimize 134 ton buğday tohumu, 267 çiftçimize 67 ton arpa tohumu dağıtımı yapıldı. İnşallah önümüzdeki günlerde 58 bin 525 adet zeytin fidanı dağıtımı yapılacak.”diye konuştu.

Osmaniye Milletvekili Durmuşoğlu sözlerinin sonunda “Bugün burada buğday tohumluğumuzu dağıtacağız. Bundan sonra da çiftçilerimiz için üretimin artırılması için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Bugüne kadar sizlerin yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.”dedi.

PROJE DEVAM EDECEK

Programın devamında konuşan Vali Erdinç Yılmaz ise Bu proje ile kullanılmayan, nadasa bırakılmış arazilerin tarımsal üretime kazandırılması amaçlanıyor. Osmaniye’miz Çukurova’nın en verimli topraklarına sahip.

Her alanımızı doğru değerlendirirsek tarımda çok daha iyi noktalara gelebiliriz. Bu proje kapsamında yüzde 75’i Tarım ve Orman Bakanlığımız, yüzde 25 çiftçi katkılı toplam 4 milyon TL destek sağlanacak.

Bu destekle 267 çiftçimize 67 ton Arpa Tohumluğu, 533 çiftçimize 134 Ton Buğday Tohumluğu 200 çiftçimize ise 58 bin 525 adet zeytin fidanı temin edilerek toplam 1000 çiftçimize ulaşmış olacağız.”dedi.

Bu projelerin devam edeceğini ifade eden Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Koordinasyon içinde Osmaniye’mizi daha ileriye taşıyacak çalışmaları yapma gayreti içerisindeyiz.

İnanıyorum ki Osmaniye’miz geleceğin yıldız şehri, Akdeniz’in parlayan yıldızı olacak. Olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

Bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz, hepimizin katkısı olacak.”dedi. Konuşmaların ardından buğday tohumlukları çiftçilere, Vali Yılmaz ve protokol mensupları tarafından dağıtıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarma personeli Lösemili çocuklarla buluştuÖnceki Haber

Jandarma personeli Lösemili çocuklarla b...

‘Arı Maya Ve Ormancı’ Osmaniyeli Çocuklarla BuluşuyorSonraki Haber

‘Arı Maya Ve Ormancı’ Osmaniyeli Çocukla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar