DOLAR32.3201
EURO35.0338
ALTIN2455.5
BIST10157.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye’de 44 yıl önceki ve bugünkü aynı yerden görüntüler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de 44 yıl önceki ve bugünkü aynı yerden görüntüler
Abone ol
Osmaniye, Türkiye’nin 80 plaka sayılı İl’i olmasına rağmen ilçe konumundaki günlerde sosyal hayatın daha mutlu olduğu günler yaşandığı belirtiliyor.
Osmaniye haberleri

Osmaniye, Türkiye’nin 80 plaka sayılı İl’i olmasına rağmen ilçe konumundaki günlerde sosyal hayatın daha mutlu olduğu günler yaşandığı belirtiliyor.

Osmaniye’nin; Adana iline bağlı bir ilçe olması döneminde, 44 yıl öncesinde “Üst geçit” hizmet verirken, bugünlerde yayaların kaldırımlarda yürümek için zorluk yaşadıkları sızlanmaları ile karşılaşılıyor.

Osmaniye’nin yıllar öncesine baktığımızda  (1979), tarihten bir yaprak olarak fotoğrafları görebiliyoruz.

Yıl:1979, o günkü Belediye hizmet binası ile İlçe Jandarma Karakolu arasında yaptırılan yaya üst geçidi.

Üst geçit, sadece saç ve profil masrafları alınarak, maliyetine Halil Erkul’un işlettiği firma  tarafından yapılarak hizmete girmişti.

Dönemin CHP’li Belediye Başkanı Güner Dinçer, üst geçit yapılması kararı alındıktan sonra bir açıklama yapmış, bu açıklamayı Osmaniye Muhabiri olarak görev yaptığım “Günaydın Gazetesi”nde 25 Temmuz 1978 günkü haberle kamu oyu ile paylaşılmıştı.

Belediye Başkanı Güner Dinçer’in sözleri;  “Osmaniye’de yayalar için üst geçit yapılacak” başlığını taşıyordu.

Haberin ayrıntılarında ise kent merkezindeki  bazı yerlere de üst geçitler yapılacağı yönünde devam ediyordu.

Fotoğraftaki üst geçit yapılarak hizmete girdi, diğerlerinin yapılabilmesi çalışmaları yapılırken;  12 Eylül 1980 askeri darbesi ile “Anayasa askıya alındı” Belediye Başkanı Güner Dinçer görevden alındı.

Türkiye’de “Askeri darbe” sonunda, yeniden “Demokrasiye geçiş” dönemi sonunda yapılan seçimler sonunda Osmaniye Belediye Başkanlığı’na SODEP Adayı İskender Türkmen seçildi. 1985 yılında, üst geçit; “ yayalar tarafından pek kullanılmadığı” gerekçesi ile yerinden söküldü.

Yerel yönetim süreci içerisinde Osmaniye Belediyesi hizmet binası Atatürk Caddesi üzerinde; Belediye Başkanı İskender Türkmen tarafından  “Turistik otel” olarak yaptırılan, ancak hizmete giremeyerek “atıl” durumda bulunan binada tadilat yapılarak taşınması gerçekleştirildi.

  Belediye Başkanı Musa Şahin döneminde Hizmet binası olarak kullanılmaya başlanılan “Turistik otel” binası, sonrasında göreve seçilen Başkanlar tarafından da Belediye Binası olarak hizmet verdi.

Belediye Başkanı Kadir Kara döneminde, hizmet binası yeniden eski yerinde inşa edilerek hizmete girdi.

Osmaniye Belediyesi hizmet binası, 1978 yılındaki eski yerinde; 7 Ocak 2015 tarihinde, “Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü’nde” MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katılımı ile açılışı yapılarak hizmete girdi.

Yıl; 2022. Osmaniye Belediye binası 1978 yılındaki aynı yerinde, Belediye hizmet binası karşısındaki İlçe Jandarma Karakolu binası arsası üzerinde bugün; “Açık hava Müzesi” hizmete açıldı.

Osmaniye’de aynı alanda; 44 yıl önceki görüntü ile bugünkü görüntüyü okurlarımızla paylaşmak istedim.

Bu iki fotoğraf ta aynı yerden çekilmiş olup, 44 ve 70 yıl öncesindeki Osmaniye ile bu günleri okurlarımızın görüşlerine sunuyorum.


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
16 yıl 5 ay hapis cezasıyla aranıyordu, yakalandıÖnceki Haber

16 yıl 5 ay hapis cezasıyla aranıyordu,...

Polislerden özel öğrencilere ziyaretSonraki Haber

Polislerden özel öğrencilere ziyaret

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar