DOLAR32.4524
EURO35.6516
ALTIN2326.2
BIST9079.9
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye’de 300 fidan toprakla buluşturuldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de 300 fidan toprakla buluşturuldu
Abone ol
Osmaniye’de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında 300 fidan toprakla buluşturuldu.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında 300 fidan toprakla buluşturuldu.

Merkeze bağlı Kumarlı Köyü Ağaçlandırma Sahasında düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Adana Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ali Göçer konuşmasında, ülke genelinde yürütülen ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra “geleceğe nefes” adı altında 2019’da ulusal düzeyde başlatılan ağaçlandırma kampanyasının 2020 ve 2021 yılında uluslararası şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.



Üç yıllık uygulamalar neticesinde farklı lokasyonda toplam 23 milyonu aşan sayıda fidanın vatandaşlarla birlikte toprakla buluşturulduğunu belirten Göçer, “Osmaniye’de son üç yılda geleceği nefes kampanyasında otuz farklı lokasyonda 136 bin 500 adet fidan toprakla buluşturulmuştur.

Yapılacak ağaçlandırma çalışmalarıyla iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında bitiren her bir fidan ülkemizin yanında dünyada sayısız fayda sağlayacaktır.

İnsan yaşamı için önemli olan, ormanı korumak ve geliştirmek her ortamda fidan dikmek suretiyle ülkemizin yeşillenmesine katkı sağlamak, her yaştaki vatandaşlarımızın birinci önceliğidir.” dedi.

Osmaniye’de ağaçlandırma rehabilitasyon ve erozyonla mücadele kapsamında her yıl ortalama 1700 hektar sahada çalışma yapıldığını ifade eden Ali Göçer, “Bu çalışmalar kapsamında Osmaniye'de her yıl ortalama 2 milyon 837 bin fidan toprakla buluşmaktadır.

Etkinlik çerçevesinde Osmaniye’nin de yedi adet lokasyon noktasında 31 bin hektar sahada 40 bin adet fidan toprakla buluşturulacaktır.



Bulunduğumuz alan Kumarlı Köyü'nde 300 adet fidan dikeceğiz. Bunu ileriki günlere tamamlayarak inşallah yağışlardan sonra 11 bin fidan dikeceğiz buraya.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü bu yılki teması Türkiye yüzyılına nefes olarak verilmiştir. Hayırlı olsun. Ülkemize nefes olsun.” Dedi.

Konuşmalarında ardından uzman kişi tarafından fidan dikimi konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı.

Ardından protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar, fıstık çamı, defne, keçiboynuzu, kızılçam ve lavanta fidanlarını toprakla buluşturdu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Polis ekipleri, minik öğrencilerle buluştuÖnceki Haber

Polis ekipleri, minik öğrencilerle buluş...

Öğretmenler bocce turnuvasında yarıştıSonraki Haber

Öğretmenler bocce turnuvasında yarıştı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar