DOLAR32.3847
EURO35.0663
ALTIN2326.5
BIST9104.6
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye'de 2023 Açık Hava Müzesi Törenle Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de 2023 Açık Hava Müzesi Törenle Açıldı
Abone ol
Osmaniye Belediyesi tarafından yapılan “2023 Açık Hava Müzesi” Milli Mücadele Zaferinin 100. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında, törenle açıldı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Belediyesi tarafından yapılan “2023 Açık Hava Müzesi” Milli Mücadele Zaferinin 100. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında, törenle açıldı.

Belediye Binası karşısında yer alan Müzenin açılış törenine Vali Erdinç Yılmaz, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.  



Osmaniye Belediye Mehter Takımının gösterisi ile başlayan törenin devamında saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. 

Belediye Başkanı Kadir Kara açılış konuşmasında, “Kahramanlar vurulunca değil unutulunca ölür sözü, Türkiye'nin dört bir yanında da anlamlı bir söz elbette ama bu sözün en kıymetli olduğu yer, Türkiye'nin terörle mücadelede en fazla şehit verdiği yer olan Osmaniye'dir.

Osmaniye sadece kendi kahramanlarını değil Türkiye'nin kahramanlarını da unutmayan bir şehirdir. Bugün açılışını yaptığımız Osmaniye 2023 Açık Hava Müzesi bizim için emek vermekten gurur duyduğumuz bir proje oldu.

Tören alanında bayrağımıza doğru yürüyen ve bayrağımızla bütünleşen şehitlerimiz, dualarla açılan gazi meclis ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün meclis'in ilk günü yaptığı konuşmada dile getirdiği Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğine ışık tutan bir fener konumunda.

Eserimizde yer alan dioralamaları gezerken Rahime Onbaşı’nın kahramanlığını hatırlayacağız, Türk Bayrağı altında Kore'de şehit düşen 4 Osmaniyeli ve Kıbrıs Barış Harekâtında şehit olan ve 1968'den itibaren Osmaniye'de görev yapmış olan Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu da aklımıza gelecek, şehitlerimizle gururlanacağız.”diye konuştu.



Vali Erdinç Yılmaz ise Osmaniye’de bayrak ve vatan sevgisinin coştuğu, vatanseverliğin zirve yaptığı Yiğit Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılını kutlamanın heyecanı içerisinde olunduğunu söyledi.

Vali Yılmaz, “2023 Açık Hava Müzesi, Şehitler Diyarı Osmaniye’mize yakışan bir müze oldu. Müzemizin Osmaniye’mize hayırlı olmasını diliyorum.



Sayın Milletvekillerimize bütün projelerimize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.

İnşallah birlik ve beraberlik içinde Osmaniye’mize hizmet etmenin onurunu heyecanı yaşamaya devam edeceğiz.”dedi.

Açılış konuşmalarının ardından 2023 Açık Hava Müzesi açılışı Vali Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları tarafından yapıldı.










  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarma personeli, “İyi ki Varsın Eren” filmini izlediÖnceki Haber

Jandarma personeli, “İyi ki Varsın Eren”...

07 Ocak 2022 Osmaniye'de Vefat EdenlerSonraki Haber

07 Ocak 2022 Osmaniye'de Vefat Edenler

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar