DOLAR32.3375
EURO35.1039
ALTIN2309.0
BIST9079.9
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye’de 19 Mayıs kutlamaları coşkulu geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de 19 Mayıs kutlamaları coşkulu geçti
Abone ol
Osmaniye’de 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. Yıldönümü coşkuyla kutlandı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’de 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. Yıldönümü coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs kutlama programı, Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunarak bayrağımızın göndere çekilmesi ile başladı.

Atatürk Anıtı önündeki programın ardından, etkinlikler kortej yürüyüşü ve bayrak koşusu ile devam etti.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, protokol mensupları ve gençlerin katılı ile “Özgürlük ateşi kortej yürüyüşü ve Bayrak koşusu” Prof. D. Alper Akınoğlu  Caddesi üzerindeki konteyner kent girişinde başlayarak Tosyalı Spor salonunda sona erdi.

Tosyalı Spor salonundaki program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Gençler tarafından sancak koşusu ile getirilen bayrağımızı Vali Dr. Erdinç Yılmaz öperek teslim aldı.

 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı programına, Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, 12'nci Komando Tugay Komutanlığı Komutan Vekili ve Garnizon Komutanı Piyade Komando Albay Turgut Muhammet Çalışkanlar, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Baro Başkanı Av. Mehmet Karakoç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Can Altundarak, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, Kamu kurum ve kuruluşları il Müdürleri, Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Öğretmen, Öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma, Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayrullah Ozan Çetiner tarafından yapıldı.

İl Müdürü Çetiner yaptığı konuşmada; “19 Mayıs 1919 günü başlatılan bağımsızlık savaşı, Türk Ulusu’nu uçurumun kenarından döndürmüştür.

Atatürk, Samsun’a ayak basar basmaz düşüncelerinde olgunlaştırdığı, “ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni bir Türk Devleti kurma” kararını aşama aşama hayata geçirmiştir.

Atatürk’ün “doğum günüm” dediği 19 Mayıs, laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması sürecinin ilk adımı olmuştur.

Atatürk’ün ve Ulusumuzun yazgısının kesiştiği bir dönüm noktasıdır. “Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” sözü 19 Mayıs’ın ruhudur. 19 Mayıs’ta “Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür bölünemez” inancı vardır.



19 Mayıs’ta “Egemenlik Kayıtsız şartsız milletindir” diyen güç vardır, Cumhuriyet vardır.  

Türk Gençliği, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmayı ilke edinmiştir. İşte bu sebeple Atatürk, Türkiye Cumhuriyetini hiç tereddütsüz siz gençlere emanet etmiştir.

Ülkemiz, yer altı ve yer üstü zenginlikleri, coğrafi konumu, enerji ve su kaynakları nedeniyle dış güçlerin her zaman elde etmek ve hüküm sürmek istediği topraklar olmuştur.

Kuşkusuz bu süreçte en önemli görev ailelere ve eğitimcilerimize düşmektedir. Gençlerimizi anlamak için çaba göstermeliyiz. Dayatmacı olmak yerine, onların düşüncelerine değer vermeli, sevgiyle, hoşgörüyle yaklaşmalıyız.

En değerli varlığımız olan gençleri, kendine güvenen, güçlü, yetenekli ve donanımlı olarak yarınlara hazırlamalıyız.

Bu güzel vatanı bize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi şükranla anıyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum."dedi.

Osmaniye Gençlik Merkezi üyelerinden Sinem Altın “O Geliyor” isimli şiir, Metehan Seyhan ise “Bu Vatan kimin” isimli şiirler okudu.

Kutlama programı; taekwondo,  güreş ve jimnastik  gösterileriyle devam etti.

Dağcılık sporcularının Bayrak gösterilerinin ardından, Osmaniye’deki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri; 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde, depremzedelerin yardımına koşan gönüllü gençlere ödülleri Vali Yılmaz tarafından takdim edilmesi ile sona erdi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Toprakkale’de 19 Mayıs etkinliklerle kutlandıÖnceki Haber

Toprakkale’de 19 Mayıs etkinliklerle kut...

Yerel Basını Davet Etmeyen Vali Erdinç Yılmaz, Toplantı YaptıSonraki Haber

Yerel Basını Davet Etmeyen Vali Erdinç Y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar