DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0
BIST10891.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Okü’lü Öğr. Üyesinin Projesine TÜBİTAK Desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Okü’lü Öğr. Üyesinin Projesine TÜBİTAK Desteği
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Doç. Dr. Banu Tanrıöver'in TÜBİTAK 1001 Projesi kabul edildi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Doç. Dr. Banu Tanrıöver'in TÜBİTAK 1001 Projesi kabul edildi.

"TR63 Bölgesi Ekonomisinin Direncini Artırmaya Yönelik Senaryoların ve Stratejilerin Geliştirilmesi" başlıklı projede, 6 Şubat 2023 Depremi'nin TR63 bölgesi (Hatay Kahramanmaraş ve Osmaniye) üzerindeki ekonomik etkilerinin tespit edilmesi, ekonomik yapı bazında gelecek 10 yıl projeksiyonunun tahmin edilmesi ve bölge bazında gerçekleştirilebilecek ekonomi politikalarının önerilmesi ve geliştirilmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında, TR63 bölgesinde faaliyet gösteren 425 firmadan 253'ü belirlendi.

Bu firmalar, Organize Sanayi Bölgesi firmaları, AR-GE merkezleri ve İstanbul Sanayi Odası raporuna göre Türkiye'nin ilk 1000 büyük firması içerisine giren bölge firmalarından oluşuyor.

Proje kapsamında belirlenen 253 farklı şirket incelenerek ekonometrik analiz yapılacak. 3 farklı amaca hizmet edecek olan analiz için şirketlerin deprem öncesi ve sonrası dönemlerine ait son dört bilançosu kullanılacak.

Mamul-yarı mamuller, satışlar, ticari mallar, stoklar, duran varlıklar, banka kredileri, özsermaye gibi çeşitli veriler kullanılarak TR63 bölgesindeki depremin etkisi net bir şekilde ortaya koyulacak.

Ayrıca, deprem öncesi ve sonrası dönemler arasındaki ekonomik göstergelerdeki farklılıklar tespit edilerek ilgili kurumlar için ekonomik politika önerileri geliştirilecek.

Projede, ayrıca OKÜ İktisat Tezli Yüksek Lisans öğrencileri bursiyer olarak istihdam edilecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Belde de Sinekle Mücadele SürüyorÖnceki Haber

Belde de Sinekle Mücadele Sürüyor

Öğrencilerden Mevlid Kandili EtkinliğiSonraki Haber

Öğrencilerden Mevlid Kandili Etkinliği

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar