DOLAR32.3677
EURO34.9763
ALTIN2325.0
BIST9079.9
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Okul öncesi öğrencilere “Ücretsiz yemek” başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Okul öncesi öğrencilere “Ücretsiz yemek” başlıyor
Abone ol
Okul öncesindeki çocuklara yönelik haftada 5 gün “Ücretsiz yemek” verilmesi uygulamasının 6 Şubat günü başlayacağı belirtildi.
Osmaniye haberleri

Okul öncesindeki çocuklara yönelik haftada 5 gün “Ücretsiz yemek” verilmesi uygulamasının 6 Şubat günü başlayacağı belirtildi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022-2023 eğitim öğretim döneminin ikinci yarı yılının başlayacağı 6 Şubat tarihi itibarıyla 5 milyon öğrenci için kademeli olarak hayata geçirecekleri ücretsiz yemek uygulamasına ilişkin hazırlıkları tamamladıklarını bildirdi.

Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Millî Eğitim Bakanlığının eğitime erişimi artırmak için sosyal politikalarla öğrencileri desteklemeye devam ettiğini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Özer, "1980'li yıllardan beri uygulanan taşımalı eğitim ve pansiyonlarda kalan öğrencilere verilen ücretsiz yemek hizmetinin son yirmi yılda kapsamı her geçen gün genişletildi.

Biz de şûra kararı çerçevesinde öğrencilere ücretsiz öğle yemeği verilmesine ilişkin çalışmalarımıza hız verdik.

Hâlihazırda eğitim öğretim yılının başında 1,5 milyon olan ücretsiz yemekten faydalanan öğrenci sayısını, önce 1,8 milyona çıkardık. Şimdi de bu sayıyı eğitim öğretim yılının ikinci yarısından itibaren 5 milyona çıkarmak için çalışacağız.

Böylece eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması konusunda somut bir adım daha atmış olacağız." diye konuştu.

Okullarda ücretsiz yemek uygulaması ile usul ve esasları belirten kılavuzların 81 İl’e gönderildiğini vurgulayan Bakan Özer,  “Bu kapsamda, resmî okul öncesi eğitim kurumlarına devam eden tüm okul öncesi eğitim kurumlarındaki çocuklarımıza haftanın beş günü, günlük bir öğün beslenme verilmesi uygulamasını 6 Şubat itibarıyla başlatıyoruz.

Bu kapsamda 6 Şubat itibarıyla resmî okullara devam eden 1 milyon 450 bin öğrencimiz, bir öğün beslenme hizmetinden faydalanmaya başlayacak.”dedi

 Yemek alacak öğrencilerin velilerinden izin alınacak

Okullarda sürecin planlanması, hazırlanması ve uygulanması aşamasında temizlik ve hijyene dikkat edilecek. Ücretsiz beslenme desteği verilecek olan öğrencilerin velilerinden izin belgeleri alınacak.

Belgede veliler, öğrencinin beslenmeye bağlı herhangi bir alerjisi veya hassasiyetinin olup olmadığını yazılı olarak beyan edecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İmam Hüseyin; “Vatandaşın sesi olmak için yola çıktım”Önceki Haber

İmam Hüseyin; “Vatandaşın sesi olmak içi...

Firmalara, “İşletme cetveli” verilmesi uyarısıSonraki Haber

Firmalara, “İşletme cetveli” verilmesi u...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar