DOLAR32.1277
EURO35.1812
ALTIN2469.7
BIST10158.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

OKÜ’den Cumhurbaşkanı Tatar’a ‘Fahri doktora’ ünvanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’den Cumhurbaşkanı Tatar’a ‘Fahri doktora’ ünvanı
Abone ol
Osmaniye ziyareti sırasında KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Mavi Vatan Kıbrıs-Kıbrıs Adası’nın Jeopolitik Önemi ve Kıbrıs Türk’ünün Varoluş Mücadelesi” konulu Konferansa konuşmacı olarak katılmak üzer Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ne geldi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye ziyareti sırasında KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Mavi Vatan Kıbrıs-Kıbrıs Adası’nın Jeopolitik Önemi ve Kıbrıs Türk’ünün Varoluş Mücadelesi” konulu Konferansa konuşmacı olarak katılmak üzer Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ne geldi.

15 Temmuz Şehitleri Amfisindeki programa, Tatar’ın yanı sıra Vali Erdinç Yılmaz, Ak Parti Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu, İsmail Kaya, CHP Milletvekili Baha Ünlü, MHP Genel Başkan Başdanışmanı 25-26. Dönem MHP Osmaniye Milletvekili Prof. Dr. Ruhi Ersoy, OKÜ Rektörü Prof Dr. Turgay Uzun, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlileri tarafından sunulan müzik dinletisinin ardından OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Fahri doktora unvanının verilmesiyle ilgili senato kararını okundu. Rektör Turgay Uzun, ‘fahri doktora’ unvanı verilen Cumhurbaşkanı Tatar’a, cübbesini giydirerek diplomasını takdim etti.

ŞEHİTLER DİYARI OSMANİYE’DE OLMAKTAN  GURURLUYUM

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konuşmasında, yiğitlerin şehri, şehitler diyarı Osmaniye’de olmanın, KKTC Cumhurbaşkanı olarak kendisini gururlandırdığını ve onurlandırdığını ifade etti. Tatar, “Kıbrıs mücadelesi ifade edildiği gibi bir Türklük mücadelesidir.

1571’de seksen bin şehit vererek fethettiğimiz Kıbrıs'ı biz Venediklilerden aldık. Savaşarak ve bir yıl süren savaşlarla.. Osmanlı donanması, Kıbrıs adası etrafında bir yıl savaşlarla ve son olarak Gazi Gazimağusa’nın fethiyle Kıbrıs kuşatılmış, fethedilmiş ve 9 Eylül 1571’de de Lefkoşa’nın fethiyle Kıbrıs'ın tamamıyla bir Osmanlı adası olması gururunu tarihimiz ve ecdadımız bize yaşatmıştır.

Bu önemli alan Akdeniz'deki en değerli adanın Akdeniz'de bütün milletlerin gözünün olduğu bu alanın Osmanlı Devleti'ne ait olması, o zaman Osmanlı imparatorluğunu düşündüğümüzde Libya'dan Mısır’a kadar o bölgede ve Doğu Akdeniz'in tam merkezinde Kıbrıs Adasının ecdada ayrılması büyük ulusumuzun Osmanlı'nın bütün bölgenin hükümdarı olarak gereğiydi.



Onun için o savaşlar yaşamış bedeli ödemiş ve Kıbrıs fetih edildikten sonra üç yüzyıldan fazla yani üç asırdan fazla bizlerin ataları tarafından yönetilmiş.

Bizler 1571’de buralardan Karaman'dan, Konya ovalarından, o zamanlar Karamanoğlu bölgesine ait olan Osmaniye’den de insanlarımızın Kıbrıs'a yerleşmesi ve orada çoğalması ile Kıbrıs Türk halkı halk olarak Kıbrıs'taki hakkımızın, hukukumuzun, egemenliğimizin, hürriyetimizin bir bakıma temelini atmış oluyoruz.” Dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Turgay Uzun tarafından, günün anısına Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ Ay Yıldız işlemeli plaket takdim edildi. Program, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve protokol yelerinin birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.   


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Narkotik bilgilendirme toplantıları sürüyorÖnceki Haber

Narkotik bilgilendirme toplantıları sürü...

Kur’an Kursu öğrencilerine Polis’ten güvenlik uyarısıSonraki Haber

Kur’an Kursu öğrencilerine Polis’ten güv...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar