DOLAR32.3669
EURO34.6613
ALTIN2383.9
BIST10171.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

OKÜ Rektörü, “Genç Yaşam” Programına Konuk Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ Rektörü, “Genç Yaşam” Programına Konuk Oldu
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, TRT Çukurova Radyosu’nun "Genç Yaşam" adlı programına konuk oldu.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, TRT Çukurova Radyosu’nun "Genç Yaşam" adlı programına konuk oldu.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, TRT Çukurova Radyosu tarafından yayınlanan “Genç Yaşam” programının konuğu oldu.

Rektör Uzun, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) olarak, bölgesel kalkınma ve gençlerin istihdamına katkı sağlamak amacıyla yeni bir projeye imza attıklarını belirtti.

OKÜ tarafından hazırlanan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından desteklenmeye layık görülen "Yenilebilir Enerji Sektöründe-Akıllı Şebeke Sisteminde Genç İstihdamı" projesi kapsamında, 21-29 yaş aralığındaki 100 genç, yenilenebilir enerji sektöründe istihdam edilmek üzere yetiştirilecek.

Proje hakkında bilgi veren OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, "Özellikle bölgemizde çok sayıda enerji tesisi var ve burada da ciddi bir istihdam ihtiyacı var.

Biz de bu bölgenin önemli üniversitelerinden birisi olarak istihdam ihtiyacına yönelik talepleri karşılamaya çalışıyoruz.

Gençlerimizin akıllı sistemler ve network sistemlerinde deneyimli bir sektör elemanı olarak yetişmeleri için bu tip projeleri oldukça önemsiyoruz." dedi.

Proje kapsamında, 20'şer kişilik gruplar halinde mesleki kurslara katılacak gençler, akıllı şebekelerdeki yenilenebilir enerji sektörüne yönelik mesleki becerilerini geliştirecekler.

Kurslar sonunda başarılı olan gençler, proje ortakları tarafından istihdam edilecek. Projenin başvuru kriterleri hakkında da bilgi veren Rektör Uzun, "Özellikle mühendislik fakülteleri, teknoloji fakülteleri ile meslek yüksekokulu mezunlarımız projeye başvurabilir.

Elektrik teknolojisi alanındaki arkadaşlarımızın da akademik bir altyapıya sahip olmalarını bekliyoruz.

Başvuru kriterlerinde kursiyerlerin yarısının kadın olmasına dikkat edeceğiz.

Özellikle kadınların bu sektörde de artmasını amaçlıyoruz. Yine dezavantajlı gençler için %30 engelli gençler için ise %15'lik bir kontenjan ayrılacak." dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Orman Yangınlarına Karşı Jandarmadan Önemli ToplantıÖnceki Haber

Orman Yangınlarına Karşı Jandarmadan Öne...

“Osmaniye, Mısır Üretiminde 6. Sırada”Sonraki Haber

“Osmaniye, Mısır Üretiminde 6. Sırada”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar