
Osmaniye’de OKÜ Genç Yeşilay Kulübü, Yeniköy Necip Soylu İlkokulu’nda Bağımsızlık Festivali düzenledi. Etkinlikte ekran bağımlılığına dikkat çekildi.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Genç Yeşilay Kulübü, ÜNİDES Projesi kapsamında “Benim Kulübüm Yeşilay” temasıyla düzenlediği Bağımsızlık Festivali ile Yeniköy Necip Soylu İlkokulu öğrencileriyle buluştu.
Ekran Bağımlılığına Karşı Farkındalık
Etkinlikte özellikle ekran bağımlılığı olmak üzere tüm bağımlılık türlerine karşı bilinç oluşturulması hedeflendi.
Öğrencilerle gerçekleştirilen interaktif çalışmalarda; teknolojide denge, sağlıklı alışkanlıklar geliştirme ve bilinçli ekran süresi yönetimi konuları ele alındı.

Eğitsel Oyunlarla Öğrenme
Festival boyunca düzenlenen eğitsel oyunlar, grup çalışmaları ve bilinçlendirme sohbetleri sayesinde öğrenciler hem eğlendi hem de günlük yaşamlarında uygulayabilecekleri önemli kazanımlar elde etti.
Oyun temelli öğrenme yaklaşımıyla yapılan etkinlikler büyük ilgi gördü.
Bağımsızlık Bilinci Vurgulandı
Programda, bağımsızlık kavramının yalnızca tarihsel bir anlam taşımadığı; aynı zamanda zararlı alışkanlıklardan uzak, bilinçli ve dengeli bir yaşam sürme bilinciyle doğrudan ilişkili olduğu vurgulandı.
OKÜ Genç Yeşilay tarafından düzenlenen etkinlik, öğrencilerden ve öğretmenlerden tam not aldı.








































Yorum Yazın