DOLAR32.5453
EURO34.985
ALTIN2438.4
BIST9716.9
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Öğrenciler, atık malzemelerden yerli ve milli teknolojilerin maketlerini yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrenciler, atık malzemelerden yerli ve milli teknolojilerin maketlerini yaptı
Abone ol
Osmaniye'de öğrenciler, atık malzemeleri kullanarak yaptıkları yerli ve milli teknolojilerin maketlerini sergilendi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye'de öğrenciler, atık malzemeleri kullanarak yaptıkları yerli ve milli teknolojilerin maketlerini sergilendi.

Güneysu İlkokulu 3-A Sınıf Öğretmeni Sariye Yeniçeri ve 3-B Sınıf Öğretmeni Sibel Kılınç, öğrencileri ile birlikte “Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasına” farklı bir bakış açısı getirerek, Yerli ve Milli Tarım ürünlerinin yanında, Teknolojik ürünlerin atık malzemelerle yapılmış maketlerini, okul konferans salonunda sergiledi. 60 öğrenci tarafından el emeği ile hazırlanan 72 maket sergiyi gezenlerin beğenisine sunuldu.



3-A Sınıf Öğretmeni Sariye Yeniçeri, Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasına etkinlikleri kapsamında bu yıl öğrencilerle birlikte farklı bir etkinlik yapmak istediklerini belirterek, “Öğrencilerde, yerli ve milli teknolojik ürünler konusunda bir farkındalık oluşturmak için, aynı zamanda atık malzemeleri değerlendirmek amacıyla, atık malzemelerle yerli ve milli teknolojik ürünlerin maketlerini yaparak farklı bir çalışma yapmak istedik.

Güzel sonuçlar çıktı. 60 öğrencimizle birlikte yaklaşık 72 maketimiz oluştu. Geleceğin güçlü Türkiye’si için öğrencilerde şimdiden yerli ve milli ürünler konusunda, özellikle teknolojik alanda daha farklı bilinçler oluşturması için bu şekilde bir etkinlik yaptık. Başarılı olduğunu düşünüyorum.” Dedi.

3-B Sınıf Öğretmeni Sibel Kılınç ise etkinlikler sırasında hem eğlendiklerini hem de bilgilendiklerini hem de yerli ve milli ürünleri tanımış olduklarını belirtti. Sibel Kılınç, “Bu kapsamda, çocukların ufkunu açtığımıza inanıyorum. Bugünün küçükleri yarının büyükleri olarak inşallah bu maketlerin gerçeklerini ileride yapacaklardır. Buna inanıyorum.” Dedi.



Teknolojik ürünlerin maketlerini yapan öğrenciler ise ürünleri yaparken çok eğlendiklerini ve büyüyünce gerçeğini yapacaklarını istediklerini söylediler.

Okul Müdürü Halil Sümbül ise şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin öncülüğünde başlatılan sıfır atık projesine Güneysu İlkokulu olarak tam destek veriyoruz. Velilerimiz ve öğrencilerimiz bu konuda gayet bilinçli. Bu yılda Yerli Malı Haftasında Sariye ve Sibel öğretmenimiz farklı bir etkinliğe imza attılar. Sıfır atıktan neler yapılabildiğini, yerli üretimin önemini, öğrencilerimize gerçekten en iyi şekilde aşılamış oldular. Bu noktada öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Covid-19 ile Mücadelede K Vitamini Güç KatıyorÖnceki Haber

Covid-19 ile Mücadelede K Vitamini Güç K...

21 Aralık 2021 Osmaniye'de Vefat EdenlerSonraki Haber

21 Aralık 2021 Osmaniye'de Vefat Edenler

Haber Yorumları

  • Yağmur kacmaz22-12-2021 10:05

    Bende bir sibel kılınç ogretmenimizin velisiyim çok teşekkür ediyoruz çocuklarımıza böyle güzel anlamlı bir etkinlik yaptırdığı için çok teşekkür ederim iyiki öğretmenimiz hakkı ödenmez ogretmenizin çok şanslıyız sibel kılıç karşımıza çıktığı için ?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar