DOLAR41.8557
EURO48.6561
ALTIN5404.5
BIST10.72
Yusuf Cinkara Otomotiv

Mutlu Yavuzer: “Belediye ayrımcı dil kullanamaz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mutlu Yavuzer: “Belediye ayrımcı dil kullanamaz”
Abone ol
CHP Osmaniye İl Başkanı Mutlu Yavuzer, Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet’in açıklamalarına sert tepki göstererek, belediyenin ayrımcı bir dil kullanamayacağını ve halka karşı sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.
Medyagazete Osmaniye haberleri

CHP Osmaniye İl Başkanı Mutlu Yavuzer, Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet’in açıklamalarına ilişkin yazılı bir duyuru yaparak sert ifadeler kullandı.

Yavuzer, belediye adına yayımlanan “Dezenformasyon Önleme Birimi” imzalı açıklamada yer alan üslubun ve ifadelerin “bir kamu kurumuna yakışmayacak ciddiyetsizlikte” olduğunu belirtti.

“Belediyeler halkın ortak kurumlarıdır”

Yavuzer açıklamasında, belediyelerin kimseye hakaret etme, ayrımcı dil kullanma veya yurttaşları ötekileştirme hakkı olmadığını vurguladı.

Kamu görevinin saygı, nezaket ve şeffaflıkla yürütülmesi gerektiğine dikkat çeken Yavuzer, “Belediyeler halkın ortak kurumlarıdır; halka hizmet için vardır” dedi.

“Osmaniye farklı düşünceleriyle bir bütündür”

Yavuzer, Osmaniye’nin farklı düşünceleriyle bir bütün olduğuna vurgu yaparak, belediyenin görevinin bu bütünlüğü korumak olduğunu ifade etti.

Başkan Çenet’i meclis üyelerinin verdiği önergelere yanıt vermeye davet eden Yavuzer, halkın temsilcilerine karşı sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

“Birleştirici bir dil egemen olmalı”

Açıklamasının sonunda Yavuzer, CHP Osmaniye teşkilatı olarak kentte kimseyi ötekileştirmeyen, birleştirici bir dilin hâkim olması için mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erdinç Dolu ve Eşi, Kız Çocuklarıyla Bir Araya GeldiÖnceki Haber

Erdinç Dolu ve Eşi, Kız Çocuklarıyla Bir...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar