DOLAR32.229
EURO35.174
ALTIN2475.3
BIST10213.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Muhalefette iken söylenilenler, İktidara gelince anımsanmalı!...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muhalefette iken söylenilenler, İktidara gelince anımsanmalı!...
Abone ol
22 yıl önce,  27 Temmuz 2000 tarihinde Fazilet Partisi Osmaniye Milletvekili Şükrü Ünal’ın sözleri bugün yaşananları anımsatıyor…
Osmaniye haberleri

22 yıl önce,  27 Temmuz 2000 tarihinde Fazilet Partisi Osmaniye Milletvekili Şükrü Ünal’ın sözleri bugün yaşananları anımsatıyor…

Milletvekili Ünal’ın Osmaniye’deki basın toplantısı haberini yaptığım gazete küpüründe de görüldüğü gibi, aradan geçen  22 yıl sonunda  yeniden aynı olayların yaşanıp yaşanmadığını anımsamaya başlar olduk.

“FP Osmaniye Milletvekili Ünal, Hükümeti istifa etmeye, Bahçeli’yi de Osmaniye’ye sahip çıkmaya davet etti…”

Fazilet Partisi Osmaniye Milletvekili Şükrü Ünal Osmaniye’de Kale Otel, Akdeniz toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında gazetelere yansıyan haberi paylaşıyoruz.

28 Mayıs 1999 tarihinde kurulan DSP-MHP ve ANAP koalisyon Hükümetini eleştiren dönemin FP Osmaniye Milletvekili Ünal’ın toplantısı ile ilgili yazdığım  haberimi 27 Temmuz 2000 tarihinde (22 yıl önce bugün) Öz Akdeniz gazetesinde yayınlamışız.

Bülent Ecevit Başkanlığındaki Hükümette; Devlet Bahçeli ile Mesut Yılmaz’da görev aldığı dönemle ilgili FP Milletvekili Şükrü Ünal’ın 22 yıl öncesi sözlerinin  bu günlerde yaşananlardan farklı olup olmadığını okurlarımın görüşlerine sunuyorum.

Şükrü Ünal, 2002 seçimleri öncesinde de FP’den ayrılarak AK Parti kurucuları arasına geçtikten sonra ikinci kez Osmaniye Milletvekili olarak AK Parti sıralarında yerini almıştı.

22 yıl önce bugünkü gazete küpürü ile Milletvekili Şükrü Ünal’ın o günkü sözlerini sizlerle paylaşıyorum:

 “Bu Hükümet birinci yılını doldurmuş, ikinci yılına girmiştir. Bu Hükümetle  ülkemiz en karanlık ve sıkıntılı günlerini yaşamaktadır. Memurlar sokaklarda hak aramakta ve aldığı yetersiz maaşla geçinememektedir….

Toplanan  vergiler  nereye gidiyor? Batık bankalara para var, memura yok!...

Emniyet mensuplarımız, güvenliğimizi emanet ettiğimiz  polisimiz sıkıntılıdır. Aynı şekilde  işçilerimiz de  en sıkıntılı dönemini bu Hükümet  zamanında yaşamaktadır.

Milyonlarca  emekli vatandaşımızın durumu ise içler acısıdır. Yetersiz   maaşları ile  hayat mücadelesi  vermektedirler. Çiftçilerimiz ise Türkiye  Cumhuriyeti tarihinde  bir ilki yaşamaktadır.

Ecevit  Hükümeti’nin  MHP’li Tarım Bakanı’nın  yanlış ve başarısız  politikaları neticesinde hapishanelerle tanışmıştır.

Çiftçiler Ziraat Bankasına  borçlarını ödeyememekten dolayı icraya verilmiştir…. Milletin efendisi olan Köylümüzün cezaevine konulması bu Hükümetin en büyük ayıbıdır. …

yanlış ve acizlikler çiftçiyi perişan etmiş, yoksul bırakılmış ve borcunu ödeyemez hale gelmiştir. Bir taraftan ekonomik  başarısızlıkları, diğer taraftan iç ve dış politikalardaki aciziyet bu Hükümetin bin an önce istifa edip yerine;  Kararlı.

Tutarlı, başarılı bir Hükümete  bırakması gerekmektedir….

MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı sayın Devlet Bahçeli seçimler öncesi Osmaniye’ye gelerek halkımızın karşı karşıya kaldığı problemlerle  ilgili olarak çok büyük vaadlerde bulunmuştur.  

Osmaniye’nin  ekonomik kalkınması ve yatırımlarla ilgili büyük sözler söylemiş, vaadlerde bulunmuştur…. Bunu Osmaniyeli  hemşehrilerimin ve sizlerin  takdirine bırakıyorum. ….

Esnaf kesimi kan ağlıyor. Çarşıya pazara bır çıkın, alış veriş durmuş. Esnaf  vergisini ödeyemeyecek hale gelmiş, siftah etmeden kepenk kapatanlar var. … bu Hükümet piyasayı canlandıracak tedbirleri neden almıyor?...”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Yılmaz: Zorkun Yolunu en kısa sürede tamamlayıp, hizmete sunacağızÖnceki Haber

Vali Yılmaz: Zorkun Yolunu en kısa süred...

OKÜ Rektörü Uzun, İstanbul’da ziyaretlerde bulunduSonraki Haber

OKÜ Rektörü Uzun, İstanbul’da ziyaretler...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar