DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6
BIST10643.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Milletvekili Kaya, Çanakkale Zaferi’ni kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekili Kaya, Çanakkale Zaferi’ni kutladı
Abone ol
Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, 18 Mart Şehitleri anma günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, 18 Mart Şehitleri anma günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Milletvekili Kaya  yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi:

 “Çanakkale  Zaferimizin 107. Yıldönümünü, millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak ediyor; Çanakkale destanının tüm kahramanlarını bir kez daha hürmetle, minnetle yad ediyoruz.  

Çanakkale, günümüzde  olduğu gibi geçmiş de yedi düvele meydan okuduğumuz,  dönemin en modern ordularını dize  getirdiğimiz  tarihin akışını değiştiren ecdadımızın  destan yazdığı şanlı bir  zaferdir. Çanakkale, tarihi aziz milletimizin asırlık  uykusundan uyanıp, dirildiği  adeta  küllerinden yeniden doğduğu, şanlı zaferlerle dolu bağımsızlık  mücadelesi, birlik ve beraberlik  ruhunu  hayat  bulduğu abidedir, topraktır. Çanakkale vatandır. Çanakkale bayraktır. Bağımsızlıktır.

Türk Milleti olarak vatanımıza, hürriyetimize, bizi biz kılan mukaddes değerlere bağlılığımızın da timsalidir. Vatanımızın, milletimizin  bekası için gözlerini kırpmadan daha küçük yaşlarda canlarını feda etmeyi göze alan yüzbinlerce kahraman, göz kamaştıran mücadeleleriyle “Çanakkale Geçilmez” sözünü tüm cihana , tarihe nakşetmişlerdir. Tüm olumsuz koşullara, imkansızlığa rağmen, Türk Milletinin  iman, azim ve vatan sevgisiyle kazanılan bu şanlı  zafer, İstiklal Harbimizi de zafere ulaştıracak mücadeleci ruhun güçlenmesine vesile olmuş, Çanakkale’de yakılan meşale, istiklal mücadelemizde ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda yolumuzu da aydınlatmıştır.

Cumhuriyetimiz, Çanakkale  gibi, Kurtuluş Savaşı gibi tüm cihana nakşettiğimiz  büyük mücadelelerin, büyük  bedellerin,  büyük  fedakârlıkların üzerine inşa edilmiştir. Bizlere düşen en büyük  sorumluluk, kahraman ecdadımızın bizlere mirası bu vatan topraklarını canımız  pahasına korumak, sahip çıkmaktır.  

Bizlere ve  geleceğimizin teminatı olan gençlerimize Çanakkale Savaşlarındaki ruhu, heyecanı, azmi, kararlılığı bugün de kalbimizde hissetmek, hissettirmektir. Tüm dünya duysun ki, Çanakkale şehitlerinin torunları olarak, istiklalimizden, istikbalimizden ve özgürlüğümüzden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz.

Bugün de vatanımız üzerinde oynanmak istenen oyunlara, milletimize yönelik hain planlara bu kararlılıkla karşı çıkıyor, kadını erkeği, genci yaşlısı tüm vatandaşlarımızla omuz omuza aydınlık yarınların inşası için yılmadan çalışıyoruz.

Bu vesile ile , Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla  anıyorum.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DEAŞ'ın 'savaşçı' kadrosundaki 3 Suriyeli yakalandıÖnceki Haber

DEAŞ'ın 'savaşçı' kadrosundaki 3 Suriyel...

Vali Yılmaz, Vali Karahan İlkokulunu ziyaret ettiSonraki Haber

Vali Yılmaz, Vali Karahan İlkokulunu ziy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar