DOLAR32.5433
EURO34.9035
ALTIN2434.3
BIST9915.6
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Milletvekili İsmail Kaya, Milli Teknoloji hamlesini anlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekili İsmail Kaya, Milli Teknoloji hamlesini anlattı
Abone ol
Osmaniye Ak Parti Milletvekili ve  Milli Savunma Komisyonu üyesi İsmail Kaya Milli Teknoloji Hamlesi  kapsamında açıklamada bulundu.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Ak Parti Milletvekili ve  Milli Savunma Komisyonu üyesi İsmail Kaya Milli Teknoloji Hamlesi  kapsamında açıklamada bulundu.

Milletvekili Kaya açıklamasında, “Dünyadaki gelişmeler net bir şekilde gösteriyor ki; milli teknoloji ile güçlü ve bağımsız savunma sanayii uluslar için hayati önem taşımaktadır. Savunma sanayii alanında yapılan hamlelerin önemi bu süreçte bir kez daha anlaşıldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde savunma sanayide  Yerli ve milli proje sayımız 20 yılda 62'den 750'ye ulaştı. Yerlilik oranı ise  yüzde 20'lerden yüzde 80'lere dayandı. Milli teknolojiye verilen öncelik, Türkiye'nin bölgede caydırıcılığını artırdı.

Tam bağımsız, güçlü ve müreffeh Türkiye'nin tek yolu Milli Teknoloji Hamlesidir. Özellikle hava savunma sistemleri günümüz savaşlarında son derece hayati önem taşımaktadır. Azerbaycan Tek Vatan Harekatı'nda SİHA'larımız tüm dünya tarafından muharebe doktrininde büyük bir başarı öyküsü yazdı.

Yine  2022'de inşallah Bayraktar TB3 ilk uçuşunu yapacak. 2023'e kadar da muharip insansız uçak sistemimiz yani insansız savaş uçağı dediğimiz projeyi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Geleceğe baktığımızda önümüzde Bayraktar TB3 dediğimiz binlerce kilometreye uydu kontrolüyle gidebilen, Bayraktar TB2'nin biraz büyüğü bir anlamda Akıncı'nın da daha ufağı diyebileceğimiz gemiye iniş kalkış kabiliyetiyle özellikle kısa pistli gemilere iniş kalkış kabiliyetiyle öne çıkan ve dünyada pek benzeri olmayan bir silahlı insansız hava aracı sisteminden bahsediyoruz.

Yani Güçlü, Yerli ve Milli Türkiye’den bahsediyoruz

 Muhalefet, enerjideki bağımsızlığı sağlayacak olan hamlelere ne gerek var !  Savunma sanayiindeki yatırımlar fazla, ifadeleri kullanmakta. Dolayısıyla bu açıdan bakıldığında muhalefet görünümündeki yapının kasti davrandığı da ortaya çıkmaktadır. Güçlü Türkiye için durmak yok yola devam!”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye Belediyesi’nden İçme Suyuna Yüzde 7 İndirimÖnceki Haber

Osmaniye Belediyesi’nden İçme Suyuna Yüz...

Düziçi’nde Tarım değerlendirme toplantısı yapıldıSonraki Haber

Düziçi’nde Tarım değerlendirme toplantıs...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar