DOLAR32.3944
EURO34.8183
ALTIN2395.5
BIST10208.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Milletvekili İsa Mesih Şahin, hukuk sistemindeki uygulamalara dikkat çekti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekili İsa Mesih Şahin, hukuk sistemindeki uygulamalara dikkat çekti
Abone ol
Gelecek Partisi Grup Başkan vekili ve İstanbul Milletvekili, Osmaniyeli Av. İsa Mesih Şahin basın mensupları ile bir araya geldi.
Osmaniye haberleri

Gelecek Partisi Grup Başkan vekili ve İstanbul Milletvekili, Osmaniyeli Av. İsa Mesih Şahin basın mensupları ile bir araya geldi.

Osmaniye’de bir tesiste basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Şahin, İstanbul Milletvekili olduğu kadar Osmaniyeli olduğu için memleketinin de milletvekili olduğunu vurguladı.

Deprem bölgesindeki illeri dolaşarak, depremzedelerin sorunlarını dinlemeye geldiğini belirten Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Av. İsa Mesih Şahin, seçimler öncesi sonrasındaki gelişmelerle ilgili özeleştirisini yaptıktan sonra, güncel süreçle ilgili konuştu.

Milletvekili Şahin; “Şu anda içinde bulunduğumuz süreçte  vatandaşlarımızın öncelikli sorunu hukuk sistemindeki hatalar ile ekonomik istikrarsızlıktır.

Yabancı yatırımcıların ülkemize gelebilmeleri için hukuk ve adalet sistemine bakarlar.

Yabancı yatırımcı, hukukun işlemediği, adalet sisteminde haksızlıkların olduğu yere gelip yatırım yapmayacağı gibi, yatırımları bile geri çekebilir.

Doların yükselmesi bir türlü durdurulamıyor. 21 yıldır aynı siyasi partinin iktidarda olduğu bir ülkede istikrarlı bir ekonomi yönetimi sağlanamayınca vatandaşlar da sıkıntılardan kendilerini kurtaramıyor.”dedi.

DEPREM BÖLGESİNDE İNCELEMELER

Deprem bölgesindeki illeri dolaşarak incelemeler yaptığını ve yetkililerden bilgi aldığını belirten Milletvekili Şahin, “Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta 500 yıl öncesinde bir büyük deprem yaşanmış. Yeni .bir deprem beklentisini uzmanlar anımsatıyorlardı.

İktidar Partisinin Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan 21 yılda Kahramanmaraş’a en az 20 kez gelmiş ve konuşma yapmıştır. Ama buradaki konuşmalarında, ‘Sütçü İmamın torunları’diye sözlerine başlayarak milli ve dini duygular üzerine konuşmalar yapmıştır.

Bir kez olsun Belediye Başkanını yanına çağırıpta, ‘olası bir deprem için kentinde ne gibi önemli çalışmalar yapıyorsun’diye sormuş mudur? Yerel yönetimler de günü birlik çalışmalarla dönemlerini geçirmiş, deprem gerçeği üzerine önemli çalışmalardan uzak kalınmıştır.

Deprem sonrası on binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken buna ‘kader’denilmektedir. Toki konukları depremden etkilenmemiştir, çünkü bu konutlar ciddi anlamda sağlam yapılırken, kentlerdeki diğer konutların yapımında alnı incelik ve denetlemeler yapılmamıştır.”diye konuştu.

Osmaniye’deki deprem sonrası yapılan çalışmalar, yıkılan binalar ve yıkılmakta olan binalar ile tarımsal sorunlarla ilgili basın mensuplarından bilgi alan Milletvekili Şahin, bölgedeki ziyaretlerinin ardından hazırlayacağı raporu TBMM’de gündeme getireceğini söyledi.

TBMM’nin üç ay izine çıkarılması olayına da değinen Milletvekili Şahin; “Ülkemizin bu kadar sorunu var iken Meclis’in üç ay gibi bir süre tatil edilmesini doğru bulmuyorum.
 

Tatil olacaksa eğer bir aydan fazla olmamalı, çünkü bu memleketin öncelikli sorunlarının bir an önce çözümlenmesi için Meclis gece gündüz çalışmalıdır”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Osmaniye, Mısır Üretiminde 6. Sırada”Önceki Haber

“Osmaniye, Mısır Üretiminde 6. Sırada”

Pençe Kilit Harekat Bölgesinden Osmaniye’ye acı haber.Sonraki Haber

Pençe Kilit Harekat Bölgesinden Osmaniye...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar