DOLAR32.2234
EURO34.9331
ALTIN2444.4
BIST10218.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Meslek Liseleri projeleriyle göz dolduruyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meslek Liseleri projeleriyle göz dolduruyor
Abone ol
Osmaniye’de Eğitim ve Öğretim gören Meslek Liseleri öğrencilerinin patent başvurularında önemli  artış yaşandığı belirtildi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’de Eğitim ve Öğretim gören Meslek Liseleri öğrencilerinin patent başvurularında önemli  artış yaşandığı belirtildi.

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak’tan alınan bilgiye göre, Mesleki ve Teknik eğitim kurumlarında özgün proje ve tasarımlar üretilme noktasında yapılan çalışmaların sevindirici olduğunu belirtildi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Meslek liselerinin yerli ve milli üretimdeki önemini vurgulayan sözlerinde; "Mesleki ve teknik eğitim kurumlarında fikrî ve sınai mülkiyet bilincinin oluşturulması, özgün ürün, proje ve tasarımların tescil edilerek ticarileşmesine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde patent, faydalı model, tasarım ve marka başvuru sayıları 2020 yılına göre bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 8 bin artışla 254'ten 20 bin 347'ye ulaştı. Tescil sayısı ise yüzde 3 bin 800 artışla 63'ten 2 bin 438'e çıktı."demişti.

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak; “On Birinci kalkınma planında (2019-2023) yer alan "Öğrencilerin Buluş, Patent ve Faydalı Model başvurusu yapmaları teşvik edilecektir" hedefi doğrultusunda tüm eğitim kurumlarımızda öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin buluş içeren özgün çalışmalarının, projelerinin, yeni ürünlerinin ve tasarımlarının fikri ve sınai mülkiyet haklarının korunması ve bu konuda okullarımızda bilinç oluşturulmasına yönelik çalışmalar ilimizde hızla devam etmektedir.

Bu kapsamda ilimizde toplam 34 başvuru yapılmıştır. Osmaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 7 başvuru ile birinci sırada, Düziçi Fen Lisesi 4 başvuru ile ikinci sırada, Şehit Kaan Çalin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve TOBB Fen Lisesi üçer başvuru ile üçüncü sırada yer almaktadır. Başvuru yapan bütün öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.”dedi.

(Haber: Nuran Büyükbörklü)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye’de hayvanlarda Şap hastalığı görülmediÖnceki Haber

Osmaniye’de hayvanlarda Şap hastalığı gö...

Bakan ve Milletvekili adayı Derya Yanık, OTSO’yu ziyaret ettiSonraki Haber

Bakan ve Milletvekili adayı Derya Yanık,...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar