DOLAR32.2721
EURO35.1315
ALTIN2465.8
BIST10319.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu Osmaniye’de

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu Osmaniye’de
Abone ol
Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu, Partisinin Osmaniye İl Başkanlığının Toprakkale Garajı karşısındaki Taşçılar Plaza Kat 1’de bulunan binasında basında düzenlenen basın toplantısına katıldı.
Osmaniye haberleri

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu, Partisinin Osmaniye İl Başkanlığının Toprakkale Garajı karşısındaki Taşçılar Plaza Kat 1’de bulunan binasında basında düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Genel Başkan Yardımcısı Duru, İl Başkanı Levent Ersoylu ve partililer tarafından karşılandı.

MİLLETİN GÖNLÜNÜ KAZANMADAN İKTİDAR OLAMAZSINIZ

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Mevlüt Dudu, konuşmasında dört koldan cumhuriyete saldırı yapıldığın söyledi. Dudu, “Bir iktidar partisi milletvekili çıkıp ‘cumhuriyet kültürümüzü yok etti’ diyor. Sanki dedesi Elbistan'da ordinaryüs profesördü. Kütüphaneler açtı orada. Cumhuriyet kuruldu. Harf devrimini yaptı. Arkadaşım, dedesinin orada yarattığı eserler yok oldu, ortadan kalktı. Bir başkası ‘cumhuriyet, bir yıkım sürecidir’ diyor. Bir başka partinin eş genel başkanı.

Türk Tabipler Birliği Başkanı, ismini de söylemek istemiyorum. Artık zaten her gün bir başka saçmalıkla karşımıza çıkıyor. Ekonomi ve milletin hali buyken cumhuriyet böylesine ağır saldırılar altındayken sesini çıkarmayan gık demeyen bir sözde muhalefet var karşımızda. Ne yapıyor bu muhalefet? İktidarı Amerika Birleşik Devletlerinde, Washington'da Londra'da arıyor. Türkiye'nin iktidarı Washington'da, Londra'da aranmaz. Ankara'da da aranır, Türkiye'de aranır, milletin gönlündedir iktidar. Milletin gönlünü kazanmadan iktidar olamazsınız. Başka ne yapıyor? İşte bütün devlet aygıtını suçlayarak devlet uyuşturucu ticareti yapıyor diyor ve bununla da cari açığı kapattığını iddia ediyor.

Yani Türkiye'de uyuşturucu ticareti artmış mıdır? Bu son yirmi yılda evet artmıştır.. Bunun için de bazı devlet görevlileri de var mıdır? Mutlaka vardır. Yani olmasa zaten artması mümkün değil. Yapılabilmesi mümkün değil. Ama örnek veriyorum, kimseyi de suçlamak anlamında değil. Üç beş kişi bunlarla uyuşturucu tacirleriyle iş birliği yapıyor diye devletin içinde, polisin içinde siz bütün bir emniyet teşkilatının, bütün bir devlet aygıtını suçlayamazsınız. Bu düpedüz aymazlıktır.

Başka ne yapıyor? Sözde muhalefet. Yine bütün bunlar olurken artık kapanmış bitmiş bu milletin aklında, beyninde ve pratikte çözdüğü başörtüsü meselesini yeniden gündeme getiriyor. Yani bu iş bitmiş, çözülmüş arkadaşlar. Çok şeyler yaşanmış bu konudan dolayı. Yirmi sekiz şubatlar yaşanmış bir ülkede ve artık çözülmüş bir meseleyi sanki bütün bu yükün altında ne yapacağını şaşırmış durumda olan iktidara, siz can simidi gibi atıyorsunuz. Bunların hepsi iktidara hizmettir.” Dedi.

TÜRKİYE'Yİ MİLLETİMİZİN İRADESİYLE DÜZLÜĞE ÇIKARACAĞIZ

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu, “Bu sözde muhalefetle, bu iktidarın hiçbir farkı yoktur. Birisi muhalefetten memnun, iktidar muhalefetten memnun, muhalefet iktidardan razı al gülüm ver gülüp gülüm geçiniyorlar. Memleket Partisi olarak zaten bu milleti bu kayıkçı kavgasına kurban etmemek için kurulduk. Biz üçüncü bir yol, yeni bir seçenek olarak milletin karşısındayız. Ve herkes görecek. Bu millet ne kırk katır ne kırk satır diyecek. Ve bizim açtığımız yoldan Memleket Partisi iktidarıyla Türkiye'yi milletimizin iradesiyle düzlüğe çıkaracağız.” Diye konuştu.

SİYASİ PARTİLERE YAPILAN HAZİNE YARDIMI 7 KAT ARTTI

Konuşmasının devamında siyasi partilere yapılan hazine yardımlarına değinen Dudu, “Çok çarpıcı bir şey söylemek istiyorum size. Bu gerçekten beni yaralıyor. Siyasi partilere yapılan hazine yardımı. Şu anda 5 siyasi parti yararlanıyor bu hazine yardımından. 2022’de de öyleydi. Yani 2018 seçimlerinden beri bu 5 siyasi parti dışında bu yardımdan yararlanan bir başka parti yok. 2022 yılında siyasi partilere yapılan hazine yardımı 645,2 milyon idi. Peki bu şimdi ne kadar oldu? Bilginiz var mı bilmiyorum. Ben söyleyeyim. 2023 bütçesinde siyasi partilere hazine yardımı için ayrılan kaynağın tutarı 4 milyar 515,4 milyon. Yani 645 milyon TL'den 4,5 milyar TL'ye çıkarılıyor. Tam yedi katı. Bu ülkede sadece asgari ücreti örnek vereceğim. İki katı arttı.

Bir yıl içerisinde, aşağı yukarı. Ama siyasi partilere yapılan hazine yardımı. Yedi kat arttırılıyor, yedi kat. Bu yedi kat parayla yani bu dört buçuk milyar TL'yle neler yapılacağına dair arkadaşlarıma bir çalışma yaptırdım. Çok kalem var sizler de üretebilirsiniz. Birkaç tanesini vereyim. Örneğin kırk beş elli civarında SMA'lı çocuk tedavi oluyor 4,5 milyarla. Bir tane bile olsa, bakın bir tane bile olsa değer. Ki kırk beş elli tane çocuk sağlığına kavuşuyor. Tam altmış beş tane beş yüz öğrenci kapasiteli yurt yapılıyor. Türkiye'de on milyon yoksulluk sınırı altında bunlar da resmi rakamlardır. Yoksulluk sınırı altında yaşayan on milyon hane var. Bu on milyon hanenin önümüzdeki kış için doğal gaz faturası karşılanabiliyor.

Bundan üç tane örnek verdim. Çoğaltabilirsiniz bu örnekleri. Bunları yapmak varken bütün bu parayı parti amblemli logolu bayraklara poşete, kağıda, kartona, ota, çöpe harcamak tek kelimeyle haramdır. Ve ben onlara buradan sesleniyorum. Hiç almayın demiyordum. Yani elbette bu hazine yardımının konması doğru bir olaydır. Siyasi partilerin başka yollara başvurmamaları gerekir. Propaganda faaliyetlerini yürütürken. Gerçi bunlar onda yapıyor. Yani hem belediye rantından, hem başka her türlü siyasetten elde ettikleri rantlardan yararlanıyorlar Hazine yardımına ilave olarak. Ama bir de geliyorlar burada yedi kat, bunun iki katından fazlası yani asgari ücretli olduğu gibi, makul ölçülerde. Yüz milyon alıyorsan, iki yüz milyon alacaksın. Delikanlıysan, bu milleti düşünüyorsan, geri kalanı örnek veriyorum, altı yüz milyonu hazineye bağışlayacaksın, iade edeceksin. Olması gereken budur. Buradan da bu çağrıyı sizlerin aracılığıyla yapmak istiyorum.” Dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye’de oklu kirpi avlayan 3 kişiye 9 bin 81 lira cezaÖnceki Haber

Osmaniye’de oklu kirpi avlayan 3 kişiye...

Osmaniye'de Atamızı Saygı İle AndıkSonraki Haber

Osmaniye'de Atamızı Saygı İle Andık

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar