DOLAR32.495
EURO34.596
ALTIN2473.4
BIST9588.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Konteynır kente yerleşimler başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Konteynır kente yerleşimler başladı
Abone ol
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’de, kent merkezindeki deprem çadırlarının bir kısmı kaldırılırken, oluşturulan Konteynır kente barınmak üzere yerleşimler de başladı.
Osmaniye haberleri

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’de, kent merkezindeki deprem çadırlarının bir kısmı kaldırılırken, oluşturulan Konteynır kente barınmak üzere yerleşimler de başladı.

Osmaniye Merkez Fakıuşağı Mahallesi ile Dereobası Köyü arasındaki Karaçay dere yatağı kenarında oluşturulan alana Konteynırların yerleştirilmesi sürerken, bazıları da hak sahiplerine verildi.

Konteynır kent alanında  şu ana kadar 841 konteynırın kurulumunun tamamlandığını belirten Vali Dr. Erdinç Yılmaz, 132 ailenin bu konteynırlara bireysel olarak yerleştikleri belirtildi.

Konteynır kentte şu anda 608 kişinin  yerleşik durumda olduğu belirtilirken 24 tanesinin ise hazır halde beklemekte olduğu kaydedildi.

Konteytırlara yerleşen aileler normal hayata dönmeye çalışırken, bu alanın tamamlanması ile yaklaşık 7 bin dolayında bir nüfusun yaşam alanı haline geleceği öğrenildi.

Düzenli şekilde yerleştirilen konteynerde uydu tv antenleri ile birlikte içerisinin sosyal donaltıları ve rahat bir ortamlı olarak hazırlandığı belirtiliyor.

Konteynır kente yerleşerek yaşamaya başlayan depremzedeler, yoğun nüfusun barınacağı bu alana market ve diğer alış merkezlerinin de yerleştirilmesini istiyorlar.

Kentte çeşitli firmalar tarafından özel olarak konteynır yapımlarının da arttığı görülüyor.

En düşük fiyatının 85 bin liradan satıla sunulduğu özel konteynırların Mahalle aralarında konuşlandırıldığı görülürken, evlerine giremeyen çok sayıda vatandaşın ise AFADtarafından dağıtılan veya kendi olanakları aldıkları çadırlarda hayatlarını sürdürdükleri belirtiliyor.

Kentte işyerleri yıkılan bazı esnafın ise enkazı temizleyerek yerine konteynır türü yapılar yapmaya çalıştıkları görülüyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye’de hasarlı binaların yıkım işlemi sürüyorÖnceki Haber

Osmaniye’de hasarlı binaların yıkım işle...

Depremde hayatını kaybedenler unutulmamalı!Sonraki Haber

Depremde hayatını kaybedenler unutulmama...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar