DOLAR32.3302
EURO35.0914
ALTIN2298.0
BIST8988.7
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Kick Boksçu üç kız kardeşin hedefi dünya şampiyonluğu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kick Boksçu üç kız kardeşin hedefi dünya şampiyonluğu
Abone ol
Osmaniyeli Kick Boks sporcuları Zişan (18), Efşan (14) ve Zekiye (15) Yılmaz kardeşlerin yeniş hedefi dünya şampiyonu olmak.
Osmaniye haberleri

Osmaniyeli Kick Boks sporcuları Zişan (18), Efşan (14) ve Zekiye (15) Yılmaz kardeşlerin yeniş hedefi dünya şampiyonu olmak.

Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafından, 19-27 Ocak 2022 tarihleri arasında Ordu'da düzenlenen Kick Boks Türkiye Şampiyonasına katılan Zişan ve Evşan kardeşler kendi kilolarında Türkiye Birincisi olurken, Zekiye Yılmaz ise Türkiye 3’üncüsü olarak derece elde etti.



Fakıuşağı Mahallesindeki spor salonunda antrenmanlarını devam ettiren şampiyon kardeşlerin yeni hedeflerinin ise dünya şampiyonu olup, Türk bayrağını dalgalandırmak ve kürsüde İstiklal Marşını söylemek olduğunu ifade ettiler.

YÜZDE 75 BAŞARI

Sporcuları turnuvalara hazırlayan Kick Boks Milli Takım Antrenörü Yusuf Güngördü, Ordu’da düzenlenen Kick Boks Türkiye Turnuvasına yaklaşık 20 sporcuyla katılıklarını ve sporculardan 15’inin derece elde ederek kürsüye çıktığını söyledi.

Güngördü, “Bu sporcularımızdan dört tanesi şampiyon, beş tanesi ikinci, altı tanesi de üçüncü oldu. Bu şampiyona bizim için çok başarılı bir şekilde geçti.

Yüzde 75 bir başarı var. Bu şampiyonun önemi ise şudur; milli takım seçme kriterleri içinde olduğu için Avrupa ve dünya şampiyonasına gidecek sporcularımızın bir ilk tur aşamasıydı bu.



Bundan sonraki şampiyonada işte Dünya Kupası ve ondan sonra yine Türkiye Şampiyonası, bunlardan gelecek puanlarla da Avrupa ve dünya oyunları İslam oyunlarında sporcularımız milli takımı temsil edecekler. İnşallah oralarda da güzel başarılar elde edeceklerdir. Sporcularımızı bu şampiyonaya hazırlıyoruz.” Dedi.

GURUR VERİCİ

Sporcularından üç kız kardeşin ikisinin şampiyon, birinin de Türkiye üçüncüsü olduğunu söyleyen Güngördü, “Aynı şekilde bir aileden üç kız kardeşin bu sporu yapması aynı zamanda da hepsinin kürsüye çıkması ve şampiyon olması ve milli sporculuğa bir adım daha yaklaşmaları bizim içinde gurur verici bir şey.

Tüm sporcularımız elinden gelen emeği gösteriyor. Biz bir ekip olarak çok iyi bir şekilde hazırlanıyoruz. İnşallah bundan sonra ki Dünya Kupası Şampiyonası’nda derece elde edip kürsüye çıkacaklar ve milli takımı da en iyi şekilde ileri ki safhada temsil edecekler.” Diye konuştu.

‘ÇOK ÇALIŞTIK, ÇOK EMEK VERDİK’

Yaklaşık 6 bin sporcunun katıldığı Türkiye Kick Boks Şampiyonasında, büyükler kategorisinde kendi kilosunda Türkiye birincisi olduğunu söyleyen Zişan Yılmaz ise “Bunun için çok çalıştık, çok emek verdik, çok terler akıttık. Bunu karşılığını görmek, bunun karşılığını almak bizi gururlandırdı.

Kürsüye çıktığımda emeklerimi, çabalarımı, gözyaşlarımı gördüm. Kürsüden indikten sonra da bir sonraki müsabakanın hazırlığının başladığının bilincindeydim. İnşallah dünya şampiyonasına katılıp, kardeşlerimle birlikte kupayla dönmeyi istiyorum.” Diye konuştu.

Kardeşleri ile birlikte şampiyon olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadığını söyleyen Yılmaz, “Biz yıllardır bunun için emek veriyoruz. Kardeşlerimle birlikte şampiyonluk kürsüsünde olmak bizim için ayrı bir gurur kaynağı oldu.” Dedi.

HEDEFİMİZ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Aynı turnuvada kendi kategorisinde Türkiye Şampiyonu olan Efşan Yılmaz da, “Kürsüye birinci olarak çıktım ve çok mutlu oldum. Üç kez üst üste Türkiye şampiyonu oldum ve bu beni çok mutlu ediyor. Hedefim, dünya şampiyonu olup bayrağımızı dalgalandırıp, İstiklal Marşımızı okutmak. İnşallah o duyguyu yaşarım.” Diye konuştu.

Ablası ve kardeşi ile birlikte katıldığı şampiyonada Türkiye 3’üncüsü olan Zekiye Yılmaz da çok küçük yaşlardan bu yana Kiçk Boks sporu ile ilgilendiklerini belirterek, hedeflerinin şampiyonluklarını sürdürmek ve milli takıma seçilmek olduğunu ifade etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milletvekili Kaya, kardan kapanan yol çalışmalarını değerlendirdiÖnceki Haber

Milletvekili Kaya, kardan kapanan yol ça...

Osmaniye Belediyesinden kedi evi uygulamasıSonraki Haber

Osmaniye Belediyesinden kedi evi uygulam...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar