DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6
BIST10643.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Kaymakam İlhan, öksüz ve yetim çocuklarla iftarda buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaymakam İlhan, öksüz ve yetim çocuklarla iftarda buluştu
Abone ol
Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde, Kaymakamlık bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından öksüz ve yetim çocuklu ailelere  iftar programı düzenlendi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde, Kaymakamlık bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından öksüz ve yetim çocuklu ailelere  iftar programı düzenlendi.

Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan yemeğe katılan aileler ile çocuklarla yakından ilgilenerek, sohbet etti, talepleri olup olmadığını sordu.

Düziçi ilçesinde düzenlenen iftar yemeği programına  Kaymakam Turgay İlhan, Düziçi Belediye Başkanı Dr. Alper Öner, Kurum Müdürleri, öksüz ve yetim çocuklar ile aileleri katılım gösterdi.

İftar programında konuşan Kaymakam İlhan; "Sevgili çocuklarımız ve onların fedakar aileleriyle bir arada olup; bu güzel sofranın bereketinden hep birlikte istifade ediyoruz. Daveti kıymetli kılan icabetidir. Eğer sizler icabet etmeseydiniz bugün burası sönük kalacaktı. Bu anlamlı İftar programımıza; katılan sevgili çocuklarımıza ve onların kıymetli ailelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan onbir ayın sultanı Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum.

Öksüz ve yetimlere sahip çıkmak, onlara iyilikte bulunmak Yüce Dinimizin emirleri arasındadır. Kuran-ı Kerim’de öksüz ve yetimlere iyi davranılması, onlara haksızlık edilmemesi hakkında pek çok ayet vardır.

Dünya genelinde savaşlar, yoksulluklar, afetler gibi nedenlerle sayıları yüz milyonları aşan yetim ve öksüzün bulunduğunu biliyoruz. Velisiz, sahipsiz kalan çocuklar en temel ihtiyaçları olan sevgi ve güven ikliminden yoksun kalmakta hatta kimi zaman kötü niyetli örgüt ve şebekeler tarafından istismar edilebilmektedir.

Oysa yetimler yeryüzünün kutlu emanetleridir. Bizler, yetimi Allah’ın insanlığa emaneti olarak gören ve yetimin başını okşamayı ibadet sayan bir inancın mensuplarıyız. Dinimizin insana atfettiği değer ve evrensel ilkeler dikkate alındığında yetim yavrularımızı şefkatle korumanın ve onların maddi-manevi ihtiyaçlarını gözetmenin ne denli önemli olduğunu anlayabiliyoruz.

Bir toplumun niteliği yine o toplum içerisindeki yetime, kimsesize, düşküne olan muamelesiyle ölçülür. Bugün de bizler ülke ve toplum olarak yetimlerimizin fiziksel ve ruhsal gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde devam etmesine yönelik tedbirler alıyor; özellikle bireysel ve sosyal hayatlarında oluşabilecek boşlukların asgariye indirgenmesi için elimizden gelen azami gayreti sarf ediyoruz.

Sevgili çocuklar; sizler bizlere emanetsiniz. Bizlerde her zaman sizlerin yanındayız. Sizlerin en iyi şekilde yetişmeniz, geleceğe güvenle bakmanız için Devletimiz tüm imkanlarıyla sizlerin yanındadır.

Devletimiz bu hususta oldukça özenli davranmakta, öksüz ve yetim yavrularımıza kol kanat germekte, sahip çıkmaktadır. Bu doğrultuda, çocuklarımızın korunması ve güvenli bir ortamda yetişmesi için gerekli kurumlar açılmış, bu kurumlar vasıtasıyla bakıma ve korunmaya muhtaç çocuklarımız, devletimizin güvenli kanatları altına alınmıştır.

Yetim ve öksüz çocuklarımızın daha iyi şartlarda büyüyebilmeleri, özellikle de sevgi, şefkat ve merhametten mahrum kalmamaları için hepimize görevler düşmektedir. İmkânı olan ailelerin koruyucu aile olması, imkânı olmayanların ise zaman zaman kaldıkları yurtları ziyaret ederek, çocuklarımızla ilgilenmeleri onların hayatlarını güzelleştirecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; hiçbir çocuğun öksüz ve yetim kalmamasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Tüm öksüz ve yetim yavrularımıza sağlıklı, başarılı ve mutlu bir hayat diliyorum. Mübarek Ramazan ayının feyzinden, bereketinden ve rahmetinden hepimizin istifade etmesini temenni ediyorum." Görüşlerine yer verdi.

(Haber: Nuran Büyükbörklü)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İş-Kur üzerinden 730 işçi kamuda çalıştırılacakÖnceki Haber

İş-Kur üzerinden 730 işçi kamuda çalıştı...

Osmaniye'de Mısır üreticileri, zararlılara karşı uyarıldıSonraki Haber

Osmaniye'de Mısır üreticileri, zararlıla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar