DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BIST10276.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Karayolu Trafik Güvenliği etkinliği düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karayolu Trafik Güvenliği etkinliği düzenlendi
Abone ol
Karayolu Trafik Güvenliği ve Trafik haftası nedeniyle, Osmaniye’de de çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Osmaniye haberleri

Karayolu Trafik Güvenliği ve Trafik haftası nedeniyle, Osmaniye’de de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında,  “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” sloganı ile Devlet Bahçeli Meydanındaki yaya geçidinde trafik uygulaması yapıldı.



Etkinliğe katılan Vali Erdinç Yılmaz, yaya geçitlerini kullanan vatandaşlara teşekkür ederek, “İçişleri bakanlığımız tarafından trafik kazalarını ve yaşanan kazalarda can kayıplarını azaltmak için “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” sloganı ile ülke genelinde eş zamanlı uygulama yapılmakta. Sizlerde kurallara uyduğunuz yaya geçitlerini kullandınız. Kendi can ve mal güvenliğimiz için hep kurallara uyalım inşallah” dedi.

Vali Yılmaz, vatandaşlara şapka ve bilgilendirici el broşürlerinden, çocuklara ise kırmızı düdük” verdi.

Daha sonra bir açıklama yapan Vali Yılmaz, trafik kurallarına uymamaktan dolayı birçok vatandaşın can kaybı yaşadığını belirterek, İçişleri Bakanlığının bu can kayıplarını önleyebilmek için yoğun bir çalışma ve çeşitli uygulamalar yapmakta olduğunu vurguladı. Vali Yılmaz, “Bu uygulamalardan birini bugün Türkiye genelinde İçişleri Bakanlığımızın önderliğinde aynı saatte bütün Türkiye'de yapıyoruz.

Bu da bugün yaptığımız uygulama “yayalar için beş adımda güvenlik güvenli trafik uygulaması”. Yayalarımızın kurallara uyması, yayalarımızın ışıklara dikkat etmesi, yayalarımızın yaya geçitlerini kullanması ve kurallara uyarak can kayıplarımızı azalttığımızı biliyoruz. Çok da güzel sonuçlar alıyoruz.

Ben bütün Osmaniyeli hemşerilerimden, trafik kurallarına uymasını, yayalarımızın yaya geçitlerini kullanması, yaya kurallarına uymalarını, yayalarımızın geçişinin kırmızıçizgimiz olduğunu birçok defa anlattık, belirttik. Bugün yine bu uygulamalarımızdan birini yaptık. İnşallah, inanıyorum ki bu çalışmalarımız devam edecek. Ve iyi sonuçlar alıyoruz, almaya da devam edeceğiz.” Dedi.



Vali Yılmaz ve beraberindekiler, Cumhuriyet Meydanında, Polis ve Jandarma Trafik timlerince açılan stantları gezdi. Vali Yılmaz, trafik güvenliğine dikkat çekmek için 100 promil alkollü gözlükle topa vurdu.

Trafik kazalarına karışmayan, kurallara uygun olarak araç kullanan sürücülere çeşitli hediyeler verdi.

Vali Yılmaz sürücülere teşekkür edip, kutladıktan sonra, “Trafikte güvenliği sağlayan, güvenli trafik uygulaması yapan, dolayısıyla bütün sürücülerimizden aynı hassasiyeti bekliyoruz.

Bu hassasiyeti uygularsak Allah'ın izniyle başarılı olacağız. Her şeyden önce kendi canımız, kendi sağlığımız için, sevdiklerimizi üzmemek için, başkalarının sağlığını tehlikeye atmamak için mutlaka trafik kurallarına uymalıyız.” Diye konuştu.

Kutlama etkinliklerine Vali Erdinç Yılmaz’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş’ta katıldı.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İhtiyaç duyulan okullarımıza “Kitap” yardımıÖnceki Haber

İhtiyaç duyulan okullarımıza “Kitap” ya...

Toprakkale’de, yayalar için trafik güvenliği uygulamasıSonraki Haber

Toprakkale’de, yayalar için trafik güven...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar