DOLAR32.6012
EURO34.8231
ALTIN2490.9
BIST9484.3
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Karaçay’da Balık Ölümleri: Vatandaşlar Tedirgin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karaçay’da Balık Ölümleri: Vatandaşlar Tedirgin
Abone ol
Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde Kumarlı Mahallesi Karaçay deresindeki balık ölümleri vatandaşları tedirgin ediyor.  
Osmaniye haberleri

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde Kumarlı Mahallesi Karaçay deresindeki balık ölümleri vatandaşları tedirgin ediyor.  

Konunun bazı sosyal medya hesaplarında gündeme gelmesi ile birlikte ilçe tarım müdürlüğü ekiplerinin Karaçay deresinden numune aldığı ve incelemelere başladığı kaydedildi. 

Geçtiğimiz yıllarda da benzer olayları yaşayan Karaçay deresinde aynı bölgede balık ölümleri yeniden başladı. Balık ölümlerinin insan sağlığını da olumsuz etkilemesinden endişe ediliyor.

Balık ölümlerini derede ilk fark edenlerden Osman Tilki “Milyonlarca balık ölmüş. İçinde pullu balıklar yılan balıkları da var. Bu balık ölümlerine son verilmesini istiyoruz” dedi. 

“YETKİLİLERDEN ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”

Her sene bu bölgede aynı dönemde balık ölümleri yaşandığına dikkat çeken Tilki,  “Bölgeye ilçe tarım müdürlüğü ekipleri geldi. Numune alıp gittiler. Her sene burada ölümler oluyor. Zeytinyağı fabrikasının oradan başlıyor balık ölümleri. Yetkililerin çözüm bulmasını istiyoruz” diye konuştu. 

Balık kokusundan durulamadığını aktaran Osman Tilki “ Burada balık tutanlar, yüzenler var. Çocuklar burada oynuyor. Çocuklarımızın sağlığından endişe ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

“ÇOCUKLUĞUMUZDA BU SUDAN İÇİLİYORDU ŞİMDİ İÇİNE GİREMEZ OLDUK”
Balık ölümlerinin yaşandığı bölgede evi olan Hilmi Uyduran eskiden içtikleri suya artık giremez olduklarını ifade ediyor. Sudaki kirlilik nedeniyle ayağında mantar çıktığını birçok ağacın kuruduğunu ileri süren Uyduran “Bu su eskiden temizdi biz çocukken bu sudan içerdik.

Şimdi içmeyi bırakın içine girmeye korkar olduk. Buna yetkilikler bir çözüm bulsun. Burası cennet görüyorsunuz yeşilliği.  Buraya sahip çıkalım. Bu güzellikleri koruyalım” diye konuştu

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç de Karaçay Deresi'ndeki sudan ve ölü balıklardan numune alındığını belirterek, "Numuneler bakanlığımız laboratuvarlarına ölüm sebeplerinin araştırılması için gönderilmiştir" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye’den 105 Kişilik Kafile, Umreye UğurlandıÖnceki Haber

Osmaniye’den 105 Kişilik Kafile, Umreye...

Mesire alanından 20 torba çöp topladılarSonraki Haber

Mesire alanından 20 torba çöp topladılar

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar