
Osmaniye Kadirli’de triatlon sporuna ilgi artıyor. 10-12 yaş arası sporcular bölge şampiyonluğu sonrası Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyor.
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde triatlon sporuna olan ilgi her geçen gün artıyor. Türkiye’de henüz çok yaygın bilinmeyen bu branş, son bir yılda özellikle çocukların yoğun katılımıyla dikkat çekiyor.
Çalışmalar, Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri öncülüğünde yürütülüyor.
10-12 yaş arası yaklaşık 20 sporcudan oluşan ekip, düzenli antrenmanlarla hem fiziksel gelişimlerini destekliyor hem de Osmaniye’yi başarıyla temsil ediyor.
Bölge Şampiyonluğu Gururu
Henüz bir yıllık geçmişe sahip olan takım, 9 ay önce Kahramanmaraş’ta düzenlenen Türkiye Triatlon Federasyonu Bölgesel Ligi 10. Bölge 1. Etap Duatlon ve Aquatlon yarışlarında M1 kategorisinde Bölge Şampiyonu olarak önemli bir başarı elde etti.
Bu başarı, Kadirli’de triatlon sporuna olan ilgiyi daha da artırdı.
“Önce Kulaç, Sonra Pedal, Ardından Koşu”
Türkiye Şampiyonası’na hazırlanan Kadirli Triatlon Takımı, disiplinli ve çok yönlü antrenman programıyla çalışmalarını sürdürüyor.
Sporcular:
Yarı olimpik yüzme havuzunda kulaç atarak ve dalış tekniklerini geliştirerek ilk etabı tamamlıyor,
Şehir stadyumunda bisiklet antrenmanlarıyla hız ve manevra kabiliyetlerini artırıyor,
Atletizm pistinde koşarak dayanıklılıklarını üst seviyeye taşıyor.
Sporla Gelen Umut
Minik sporcular, triatlonun zorlu ama keyifli bir branş olduğunu ifade ediyor.
Özellikle depremin ardından yaşanan sosyal ve psikolojik etkileri spor sayesinde aşmaya çalıştıklarını belirten sporcular, triatlonun kendileri için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu vurguluyor.









































Yorum Yazın