
Dünya Sağlık Örgütü’nün “Eldiven gerektiği zaman. El hijyeni her zaman!” temalı kampanyası kapsamında Kadirli Devlet Hastanesi’nde bilgilendirme standı kuruldu.

Dünya Sağlık Örgütü’nün her yıl 5 Mayıs’ta kutladığı “Hayatları Kurtar: Ellerini Temizle” kampanyası bu yıl “Eldiven gerektiği zaman. El hijyeni her zaman!” sloganı ile gerçekleştiriliyor.
Kampanya, doğru el hijyeni uygulamalarını ve yalnızca gerektiğinde eldiven kullanımını teşvik ederken, gereksiz eldiven kullanımının çevresel ve iklimsel etkilerine dikkat çekmeyi amaçlıyor.
Poliklinik Katında Stand Kuruldu
Bu kapsamda Osmaniye Kadirli Devlet Hastanesi Poliklinik katında kurulan bilgilendirme standında, hasta, hasta yakınları ve hastane personeline el hijyeninin önemi ve doğru eldiven kullanımı hakkında bilgiler verildi.
Etkinlikte ayrıca, gereksiz eldiven kullanımının atık üretimi ve atık yönetimi üzerindeki olumsuz etkileri konusunda da farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.
Yorum Yazın