DOLAR32.4664
EURO34.8347
ALTIN2448.8
BIST9907.3
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Kadınlar Kooperatifindeki sorunlar ve yeni projeler konuşuldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadınlar Kooperatifindeki sorunlar ve yeni projeler konuşuldu
Abone ol
Osmaniye Merkez Değirmenocağı Köyünde, tamamı kadınlardan oluşan “S.S. Rahime Hatun Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi” ziyaret edilerek, çalışmaları, sorunları ve yeni  projeleri hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Merkez Değirmenocağı Köyünde, tamamı kadınlardan oluşan “S.S. Rahime Hatun Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi” ziyaret edilerek, çalışmaları, sorunları ve yeni  projeleri hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.

Osmaniye Balkan Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Kara öncülüğünde, dernek üyeleri ve aynı zamanda farklı siyasi parti temsilcilerinde görev yapanların da aralarında bulunduğu bir grupla Değirmenocağı Köyü’ne ziyaret gerçekleşti.

Değirmenocağı Köyündeki, Rahime Hatun Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ziyareti sırasında Kooperatif Yönetim kurulu Başkanı Şükriye Erdoğan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından ziyaretçiler karşılandı.

Kadınlar Kooperatifi ziyaretine, Balkan Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Kara ile birlikte Başkan Yardımcısı Halil  Güney, Dernek üyelerinden; İyi Parti  Osmaniye İl Başkan Yardımcısı Berat Ödüget, Deva Partisi Osmaniye Merkez ilçe Başkanı Av.Mustafa Ersin Yamacı ve eşi, Yeniköy Köyü eski Muhtarı Fehmi Kahraman, geçtiğimiz ay içerisinde İYİ Parti’nin Televizyon ekranlarında canlı olarak  TBMM’deki grup toplantısında, Osmaniye’den katılarak kürsüde konuşma yapan, Yerfıstığı çiftçisinin sorunlarını dile getiren üretici  Vedat Çetinkaya ile birlikte OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak ve Başkan Yardımcısı Hatice Bahar katılım gösterdi.

Gerçekleşen ziyaret sırasında, Kooperatif çatısı altındaki kadınların çalışmaları ile ilgili bilgileri Kooperatif Başkanı  Şükriye Erdoğan aktardı.

Değirmenocağı Köyünde Kadınlar tarafından kurulan kooperatif çatısı altında 20 üyenin tamamının aynı köyden olduğu belirtildi. Gül yetiştiriciliği üzerine kurulan, biri 1,5 dönüm, diğeri ise 4 dönümlük sera içerisinde toplamda 7 bin fidanın bulunduğu belirtildi.

Serada üretilen güller belli dönemlerde  yurt içi ve yurt dışına satılmak üzere gönderiliyor. Osmaniye Valiliği tarafından verilen destekle birlikte, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün atıl durumdaki Okul binası, Kadınlar Kooperatifi için hizmet binası olarak tahsis edilmiş durumda.

Gül serasında  günü birlik, bakım  işlerini yürüten kooperatif üyesi kadınlar, 24 Kasım Öğretmen Günü nedeniyle ürettikleri güllerin ardından, 14 Şubat “Sevgililer Günü” nedeniyle önümüzdeki günlerde yeniden budama yaparak üretime geçeceklerini belirttiler.

Gül serası emekçisi kadınlarla yapılan sohbet sırasında; geleceğe yönelik projelerinin olduğu ve Köylerine kahvaltılık ürünlerin hizmeti ile ilgili çalışma başlattıklarını dile getirdiler. Kooperatif bahçesinde peyzaj çalışması projesinin yapılması noktasında desteklerini dile getiren emekçi kadınlar; “Sadece Osmaniye’nin değil, ülkemizin dört bir yanına, hatta Avrupa ülkelerine gül üretip, güller gibi insanların gülmesi için dikenlerine katlanarak güller yetiştirmeyi sürdüreceğiz. Yeter ki yetkililerden destek görelim!”diye konuştular.

Sohbet havası içerisinde geçen ziyaret sırasında OŞYAD Başkan Yardımcısı Hatice Bahar, “Dernek olarak türkü ve şiir etkinliği düzenleyerek buranın tanıtılmasına ve gül yetiştiren emekçi kadınlarımıza destek vermeye her zaman hazır olduğumuzu belirtmek isteriz. Ne zaman uygun görürseniz, biz hazırız ve bu gül serası içerisinde; “Türkü ve şiir dinletisi” yapabiliriz.”diye konuştu.

Yapılan sohbet ve çiçek seralarının gezilmesinin ardından, ziyaretçiler  Değirmenocağı Köyündeki gül yetiştiren kadınların çalışmalarında başarılar dileyerek vedalaştılar.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Okul sporları müsabakaları başladıÖnceki Haber

Okul sporları müsabakaları başladı

Osmaniye'de uyuşturucu operasyonları: 25 gözaltıSonraki Haber

Osmaniye'de uyuşturucu operasyonları: 25...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar