DOLAR32.1847
EURO35.1156
ALTIN2500.6
BIST10643.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

İş Yerleri Yıkılan Esnaflar, Rahime Hatun Meydanı'nda Yeni Başlangıç Yapıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İş Yerleri Yıkılan Esnaflar, Rahime Hatun Meydanı'nda Yeni Başlangıç Yapıyor
Abone ol
6 Şubat depreminde iş yerleri yıkılan veya ağır hasar alan Osmaniyeli depremzede esnaflar iş hayatlarına konteyner kentlerde kurulan iş yerlerinde devam ediyor.
Osmaniye haberleri

6 Şubat depreminde iş yerleri yıkılan veya ağır hasar alan Osmaniyeli depremzede esnaflar iş hayatlarına konteyner kentlerde kurulan iş yerlerinde devam ediyor.

Eski işleri olmayan esnaf ise işlerine devam edip ekmek paralarını çıkarmaktan mutlu.  Osmaniye’de depremzede esnaf, faaliyetlerine Rahime Hatun Meydanı’nda kurulan konteyner iş yerlerinde devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’de çok sayıda iş yeri yıkıldı, bazılarında ise ağır hasar oluştu.

Osmaniye merkezdeki esnafın yeniden ekonomik hayata katılabilmesi için ise Rahime Hatun Parkı’nın üst tarafında, konteyner iş yerleri kurulumları yapılıp esnafa teslim edildi.

Osmaniye’de 17 yıldır berberlik yapan Çağlar Sarı, “Dükkanımız çarşı merkezinde belediye pasajındaydı, iş yerimiz yıkıldıktan sonra Rahime Hatun Meydanı konteyner çarşıda hizmet veriyoruz.

Eski işlerimiz burada fazla olmuyor insan sirkülasyonunun az olmasından kaynaklı ama çok şükür ekmeğimizi kazanıyoruz” dedi. Yeni kurulan konteyner çarşıda ev tekstil ve çeyiz işi yapan Meryem Yılmaz,

“Çocukluğumdan beri bu işi yapıyorum. Depremde iş yerimle beraber eşyalarımız da enkaz altında kaldı. Kurtarabildiğimizi getirdik yeniden ayakta durmaya çalışıyoruz.

Rahime Hatun Meydanı’nda konteyner çarşıya geldik eski işlerimiz yok burada ama kira ve su ödemiyoruz, elektrik faturamızı ödüyoruz. Yetkililerden buranın tanıtılması için destek bekliyoruz” diye konuştu.

Daha önce 7 personelle hizmet verdiğini, depremden sonra bu sayının 2’ye düştüğünü söyleyen Ahmet Karabacak, “20 yıldır Osmaniye’de döner işletmeciliği yapmaktayım deprem sonrası insanlara hizmet veremedik sağ olsun devletimiz bize bir imkân sağladı ve kendi imkânlarımızla bu konteyner kente yerleştik.

Biraz iş kaybımız olmasına rağmen idare etmeye kendi ayaklarımızın üzerinde durmaya çalışıyoruz.

7 kişilik personelimiz vardı 2 kişiye düştük bir şekilde hayata tutunmaya çalışıyoruz. Burada kira ve su faturası ödemiyoruz ama burada eski işlerimizin yarısı yok müşteri kaybımız çok o yüzden sıkıntı yaşıyoruz burada insan sirkülasyonu olmadığı için iş kaybı ister istemez oluyor.

Daha iyi hizmet verebilmek için buraların daha canlı olması gerekiyor. Vatandaşlarımıza daha iyi bir hizmet vermek için buranın bir tanıtımının ve hareketlenmesini bekliyoruz yetkililerden bunla ilgili bir çalışma yaparlarsa bizi çok mutlu ederler” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Point: Havalandırma Ürünlerinde Güvenilirliğin TemsiliÖnceki Haber

Point: Havalandırma Ürünlerinde Güvenili...

Yanan Otomobil, Vatandaşlar Tarafından SöndürüldüSonraki Haber

Yanan Otomobil, Vatandaşlar Tarafından S...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar