DOLAR32.27
EURO34.7707
ALTIN2408.1
BIST10267.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

İnşaat işçilerinin hayatları 4 halata bağlı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İnşaat işçilerinin hayatları 4 halata bağlı!
Abone ol
Çok katlı binaların yapımında çalışan inşaat işçilerinin hayatları, kullandıkları asansörlerin 4 halatına bağlı şekilde ekmek parası kazanmaya çalışıyorlar.
Osmaniye haberleri

Çok katlı binaların yapımında çalışan inşaat işçilerinin hayatları, kullandıkları asansörlerin 4 halatına bağlı şekilde ekmek parası kazanmaya çalışıyorlar.

İnşaatlarda çalıştırılan işçilerin “sigortalı” olmaları zorunluluğu bulunmasına rağmen, bazı iş kazaları sonunda sigortasız çalışan işçilerin de bulunduğu ortaya çıkıyor.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından, hasarlı binaların yeniden onarılması için bu günlerde bina sahipleri işçi bulmakta zorluk yaşıyor.

Az hasarlı binaların yeniden onarılması için inşaat işçileri bulmak zorlaşırken, normal günlerdeki gündeliklerin iki-üç katı işçilik ücretleri ile karşı karşıya kalan bina sahipleri, çadırlarından evlerine dönebilmek için istenilen ücreti vermek zorunda kaldıklarını söylüyorlar.

Aslına bakıldığında inşaat işçilerinin de ekmek kazanma uğruna verdikleri mücadelenin zor olduğu çalışma koşullarından açık olarak görülebiliyor.

Osmaniye’de depremden az hasar gören binanın onarılması için çalışmaya başlayan inşaat işçilerinin kendi olanakları ile kurdukları asansörde çalışma koşullarını görüyorsunuz.

Yerden metrelerce yüksekliğindeki binanın çatısına bağlayan tahta asansörü dört halat tutuyor. Halatlara bağlı olarak dengede sağlanan asansörde iki işçi ile birlikte, binanın çatlaklarını kapatmak üzere kullanılan ve içinde harç bulunan bir de el arabası bulunuyor.

İşçilerin çalışması sırasında asansör sağa-sola sallansa da, ekmek parası kazanma uğruna metrelerce yükseklikte, hayatları 4 halata bağlı olarak iki işçi depremde hasar gören binanın çatlaklarını tamir etme mücadelesi veriyor.

Görüntüdeki bu iki inşaat işçisinin sosyal güvenlik sigortalarının olmadığı, canları pahasına metrelerce yükseklikte tehlikeli bir ortamda, ailesine ekmek götürme mücadelesinde “Hayatlarının 4 halata bağlı” olduğunu görmekteyiz.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye Belediyesi’nden 30 bin kişiye günlük sıcak yemekÖnceki Haber

Osmaniye Belediyesi’nden 30 bin kişiye g...

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, esnaf ziyaretlerini sürdürüyorSonraki Haber

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, esnaf ziy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar