DOLAR32.4067
EURO34.7867
ALTIN2394.2
BIST10208.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

İçme suyu hattında çalışmalar devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İçme suyu hattında çalışmalar devam ediyor
Abone ol
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde inşa edilen Savrun Barajı'nın gölalanı içerisinde kalacak olan mevcut içmesuyu hattını yenilemek için çalışmalar sürüyor.
Osmaniye haberleri

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Osmaniye'nin Kadirli ilçesine içme suyu sağlayan içmesuyu hattının, inşa çalışmaları devam eden Savrun Barajı'nın gölalanı içerisinde kalacak olması sebebiyle, Savrun Barajı Kadirli İçmesuyu Rölekasyonu Yapım İşi'ni hayata geçirdi.

Proje kapsamında, mevcut içmesuyu hattının, Savrun Barajı'nın maksimum su kotu üzerine çıkartılarak Kadirli Belediyesi'ne, yıllık 12,6 hektometreküp içmesuyu iletilmesi planlanıyor.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projenin aralıksız olarak devam ettiğini belirterek, "Rölekasyon hattı yapımı kapsamında; 11 000 metre uzunluğunda 700 mm'lik çelik boru döşenmesi, yaklaşık 11 000 metre servis yolu yapılması, menfez yapılarının ve dere geçişlerinin inşa edilmesi planlanmaktadır.

2022 yılı içinde tüm boruların üretimi yapılarak çalışma sahamıza teslim edildi." dedi.

Projede gelinen son aşama hakkında da açıklamalarda bulunan Balta, "Bugüne kadar 11 000 metrelik güzergahın 10 000 metrelik kısmında platform oluştu.

7000 metre uzunluğundaki kısmında ise 700 mm çapında çelik boru döşenmiştir. Ayrıca 7 adet menfezin tamamı yapılmış olup 28 adet vantuz imalatının 10 adedi de tamamlanmıştır." ifadelerini kullandı.

Fiziki gerçekleşmenin yüzde 60 seviyelerinde olduğunu vurgulayan Balta, "Çalışmalar devam etmekte olup işin 2023 yılı içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir." dedi.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Kadirli ilçesinin içme suyu ihtiyacının daha güvenilir bir şekilde karşılanması sağlanacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye Valisi, esnafları ziyaret ettiÖnceki Haber

Osmaniye Valisi, esnafları ziyaret etti

CHP Merkez İlçede Salgut DönemiSonraki Haber

CHP Merkez İlçede Salgut Dönemi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar