DOLAR32.4672
EURO34.5305
ALTIN2473.3
BIST9569.3
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Hijyen eğitimi sertifikaları dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hijyen eğitimi sertifikaları dağıtıldı
Abone ol
Osmaniye’de  okul kantinleri dahil özel hijyen kuralları yönetmeliği kapsamında düzenlenen hijyen eğitimine katılanlara sertifikaları dağıtıldı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’de  okul kantinleri dahil özel hijyen kuralları yönetmeliği kapsamında düzenlenen hijyen eğitimine katılanlara sertifikaları dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatı doğrultusunda, okul kantinleri dair olmak üzere özel hijyen kuralları yönetmeliği gereğince belirli

aralıklarla Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren çay ocağı, yemekhane ve kantin çalışanlarının; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa verdiği bu eğitimi almaları gerekiyor.

Bu kapsamda belgeye sahip olmayanların kantinlerde çalışmalarına izin verilmiyor.

Bakanlığın talimatı doğrultusunda okul kantinlerine dair özel hijyen kuralları yönetmeliği kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumlarındaki kantin, çay ocağı ve yemekhane çalışanlarına yönelik hijyen eğitimine İlimizde; 18.11.2021 tarihinde Osmaniye  Öğretmen Evi Toplantı Salonunda 110 kişiye ve 27.01.2022 tarihinde Cebeli Bereket Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda 96 kişiye olmak üzere toplam 206 kişiye eğitim verildi.

Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa İlmeç, Gıda ve Yem Şube Müdürümüz Abdullah Döner, Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Sağlığı Sorumlusu Murat Akbulut  ve eğitim alan personellerin katıldığı hijyen eğitim sertifikaları takdim programı yapıldı.

İl Müdürü İlmeç  sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada,

 "Çocuklarımız geleceğimizdir. Okullarda sağlık ve hijyen şartlarının sağlanması ve muhafazası oldukça önemlidir. Müdürlüğümüz gıda denetçileri okullarda ayrıca denetim yaparak uygun koşulların devamlılığını sağlamaktadır. Kursa katılarak belge alan tüm çalışanların tebrik ediyorum" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alanya’da yakalanan hırsızlık şüphelisi tutuklandıÖnceki Haber

Alanya’da yakalanan hırsızlık şüphelisi...

Kartalkaya Barajı’nda doluluk oranı yüzde 100’e ulaştıSonraki Haber

Kartalkaya Barajı’nda doluluk oranı yüzd...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar