
Osmaniye’de hidrosefali hastası öğrenci Kübra Sercan’a karne sürprizi yapıldı. Okul idaresi ve öğretmenler Kübra’nın karnesini evine getirerek büyük sevinç yaşattı.

Osmaniye’de, hidrosefali hastalığı nedeniyle yürüme engeli bulunan 8. sınıf öğrencisi Kübra Sercan, eğitimini başarıyla tamamladı.
Toprakkale ilçesindeki Şehit Süleyman Danacı Anadolu İmam Hatip Lisesi Ortaokulu son sınıf öğrencisi olan Kübra’nın karne heyecanı, okul idarecileri ve öğretmenleri tarafından evine taşındı.
Sınavlara özel destekle katıldı
Sağlık sorunları sebebiyle okula devam edemeyen Kübra, eğitimini evde sürdürmek zorunda kaldı.
Ancak okul yönetimi, onun sınavlara katılabilmesi için özel düzenlemeler yaptı.
Evinden alınarak okula götürülen Kübra Sercan, eğitim sürecini başarıyla tamamladı.
Kaymakam talimat verdi, öğretmenler kapısını çaldı
Toprakkale Kaymakamı Volkan Özer’in talimatıyla, Okul Müdür Yardımcısı Hamza Kılıç, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Musa Can, Rehber Öğretmen Mutlu Kaya ve Sınıf Rehber Öğretmeni Oğuzhan Erdoğan, karne günü Kübra’nın evine ziyarette bulundu.
Kübra’ya hem karnesi hem de azmi dolayısıyla takdir ödülü verildi.
“Benim de karnemi getirirler mi anne?”
Karne günü geldiğinde Kübra’nın annesine “Bugün benim de karnemi getirirler mi anne?” şeklinde sorduğu öğrenildi.
Bu içten dilek, öğretmenlerin ziyaretiyle gerçeğe dönüştü.
Kübra’nın mutluluğu, hem ailesini hem de öğretmenlerini duygulandırdı.
Aileden devlete ve öğretmenlere teşekkür
Ziyaret sırasında öğrenci ve ailesiyle sohbet edilerek Kübra’nın gelecek eğitim hayatı hakkında bilgilendirme yapıldı.
Aile, hem okul yönetimine hem de öğretmenlere teşekkür ederek, “Devletimiz var olsun, tüm eğitim camiasına minnettarız,” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın