DOLAR32.5566
EURO34.8607
ALTIN2417.7
BIST9645.0
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Hemşireler Günü, yeni hastanede kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hemşireler Günü, yeni hastanede kutlandı
Abone ol
12-18 Mayıs Dünya Hemşireler haftası, Osmaniye’de yeni Devlet hastanesinde düzenlenen programla kutlandı.
Osmaniye haberleri

12-18 Mayıs Dünya Hemşireler haftası, Osmaniye’de yeni Devlet hastanesinde düzenlenen programla kutlandı.

Osmaniye 900 yataklı Devlet Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirilen programa, Vali Dr. Erdinç Yılmaz,  Vali Yardımcısı Adem Yılmaz,  OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, İl Sağlık Müdürü Ahmet Kara,  Başhekim Uzman Dr. Mürsel Koçer, Sağlık tesisi yöneticileri, doktorlar, Hemşireler ve sağlık çalışanları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı, Osmaniye Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Vekili Havva Demirci, hemşireliğin tarihini anlatan bir konuşma yaptı.

Demirci yaptığı konuşmada; “Önce insan diyerek halka hizmeti şiar edinmiş, canları pahasına yılmadan, korkmadan; ailelerinden, günlük yaşantılarından, uykularından fedakarlık ederek, sonsuz sabır, özveri ve itina ile çalışan; mesleki, ekonomik, sosyal sorunları bir kenara bırakıp toplumun sağlığına kavuşması için mücadeleye devam eden sağlık sisteminin her zaman vazgeçilmezi olduğunu hissettiren sevgi ve özverinin adı olan hemşire meslektaşlarımın, güçlü hemşirelerin yetişmesine katkı sağlayan değerli akademisyen hemşirelerin ve geleceğin teminatı olan sevgili hemşirelik öğrencilerinin 12 Mayıs Hemşirelik Günü kutlu olsun.” dedi.

Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mürsel Koçer programda yaptığı konuşmasına başlarken, Hemşireler gününü kutladıktan sonra;

 “Türkçe kelime manasıyla hemşire, kız kardeş, bacı anlamına gelmektedir. Bundan dolayı da mesleğin temel özelliklerini kendi içerisinde barındırmaktadır. Yani insan sevgisi olmadan, hoşgörü olmadan, sabır olmadan, özveri olmadan yapılacak bir meslek değildir.

Bu özelliklerinden dolayıdır ki yapılan birçok araştırmada insanların en güvendiği meslek dalları arasında hemşirelik en üst seviyelerdedir.” dedi.

Başhekim Uzman Dr. Mürsel Koçer sözlerine şöyle son verdi, “Ülkemizin her köşesinde insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin, canları pahasına yılmadan, tükenmeden mesleğini yerine getiren tüm hemşirelerimizin Hemşirelik Haftasını, mayıs ayı içerisinde kutlamış olduğumuz Ebeler Günü ve Anneler Gününü de en içten dileklerimle kutluyorum.”dedi.

İl Sağlık Müdürü Ahmet Kara;  “Yeri geldiğinde nöbette bize sırdaş olduğunuz, ekmeğinizi, kahvaltınızı, yemeğinizi bölüştüğünüz için teşekkür ediyoruz.

Hemşirelerimiz olmasa birçok şeyi başaramazdık diye düşünüyorum. Her koşulda sağlık hizmet sunumunun önemli bir kaleminde yer aldığınız için hem kurumumuz adına hem sağlık camiamız adına teşekkür ederiz.  Deprem felaketinde kaybettiğimiz sağlık çalışanlarımızı rahmetle anıyorum”diye konuştu.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise yaptığı konuşmada;  "Sağlık her şeyin başı, sağlık olmadan hiçbir şeyin anlamı yok. Doktorlarımızın, hemşirelerimizin, ebelerimizin, sağlık personelimizin ilgileri hayatımızda ne kadar önemlidir.

Yaşadığımız pandemi döneminde sağlık personelimizin ne kadar fedakar, güzel yürekli ve cesaretli olduğuna, pandemi ile nasıl savaştığına şahitlik ettiğimizi de buradan belirtmek isterim.Tüm sağlık çalışanlarımızdan Allah razı olsun.

Hepiniz var olun. Yürekten kutluyorum. Atatürk "beni Türk hekimlerine emanet ediniz" sözü ile Türk hekimlerine, sağlık çalışanlarına ne kadar güvendiğini, ne kadar inandığını belirtmiştir. Biz de pandemide bunu gördük ve yaşadık. Size sonuna kadar güveniyoruz, varlığınızla gurur duyuyoruz."dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Doç. Dr. Ayşe İnel Manav, "Hemşirenin Kendi Farkındalığı" konulu bir sunum yaptı.

Programın sonunda, Devlet Hastanesinde ve çalıştıkları kurumlarda en çok hizmet yılına sahip hemşirelere teşekkür plaketleri takdim edildi.

(Haber: Nuran Büyükbörklü)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniyeli sporcular, Batman’dan madalyalarla döndüÖnceki Haber

Osmaniyeli sporcular, Batman’dan madalya...

Atatürk’ü Anıyor, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruzSonraki Haber

Atatürk’ü Anıyor, Gençlik ve Spor Bayram...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar