DOLAR32.5817
EURO34.9932
ALTIN2460.8
BIST9893.3
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Halk Eğitim Merkezi yılsonu sergisi etkinliklerle gerçekleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Halk Eğitim Merkezi yılsonu sergisi etkinliklerle gerçekleşti
Abone ol
Osmaniye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün “Hayat boyu öğrenme Haftası etkinlikleri” kapsamında yılsonu sergisi açıldı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün “Hayat boyu öğrenme Haftası etkinlikleri” kapsamında yılsonu sergisi açıldı.

Halk Eğitim Merkezi bahçesinde gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Etkinliklerin açış konuşmasında konuşan Osmaniye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Uyar,  "Hayat boyu öğrenme, okullar ile sınırlı kalmayan; evde, işte, hayatın her alanında gerçekleşebilen; öğrenmenin yaş, sosyal, ekonomik statü ve eğitim seviyesine bakılmaksızın, herhangi bir engel olmadan sürdürülebileceğini gösteren temel kavramlardan biridir.



"Bir hayata dokun hayat boyu izin kalsın" metaforunu çalışma prensibi haline getirerek İlimiz genelinde her alanda, her kurumda, her okulda, her mahallede hayatlara dokunarak çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz."dedi.

Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın  Albak, Hayat boyu öğrenme çalışmaları sırasında genel kurslar ve Mesleki kurslar olmak üzere  2 ana kategoride 72 alanda , toplamda 3.645 kurs programı yürütüldüğünü belirterek;  “Osmaniye hayat boyu öğrenme faaliyetleri kapsamında ilimiz genelinde ocak ayından bu yana 5990 kurs açılmış olup 87786 vatandaşımız bu kurslardan faydalanmıştır.”dedi.

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılma ise yaptığı konuşmada;  “Osmaniye Halk Eğitim Müdürlüğümüzün, çalışmalarıyla Türkiye’de üçüncü olması gerçekten büyük bir gayretin, sistemli ve disiplinli bir çalışmanın sonucu, aynı zamanda siz kıymetli hemşehrilerimizin gerekli ilgi ve alaka göstermenizden dolayı da bu başarı elde edilmiştir.

Osmaniye’mizi inşallah her alanda, özellikle de eğitim alanında en ön sıralara taşımak en önemli hedefimiz. Çünkü bir Milletin, bir Ülkenin geleceği, istikbali, her şeyi eğitimle olacaktır. Eğitimdeki başarı her zaman, her alanda daha ileriye götürecek en önemli başarıdır. El emeği göz nuru sanat ürünlerini ortaya koyan kursiyerleri kutluyorum”diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi yıl sonu etkinlikleri programına; Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Can Altundarak, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Kültür ve Turizm İl Müdürü Burhan Torun, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinliklerinin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, Ana sınıfı öğrencileri, ardından da İşaret Dili gösterisi sunuldu.

Halk oyunları gösterisinin ardından Vali Yılmaz ve protokol mensupları kursiyerlerin sergilerinin yer aldığı sergiyi  gezerek, usta öğreticilerle görüştü ve  ürünler hakkında bilgi aldı.

Halk Eğitim Merkezi Yıl sonu sergisi, Usta öğreticiler Müzisyenlerinin seslendirdiği  konser ile sona erdi.



(Haber: Ayşe Geldi)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
6 Nokta Körler Derneğinden OŞYAD’a ziyaretÖnceki Haber

6 Nokta Körler Derneğinden OŞYAD’a ziya...

Sezgin, Ziraat odaları başkan yardımcılığında güven tazelediSonraki Haber

Sezgin, Ziraat odaları başkan yardımcılı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar