DOLAR32.5006
EURO34.9308
ALTIN2433.7
BIST9716.9
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Gönüllü gençler, duvarlarını boyadıkları okulda öğrencilerle eğlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gönüllü gençler, duvarlarını boyadıkları okulda öğrencilerle eğlendi
Abone ol
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulanan “Damla Gönüllülük Hareketi” projesi çerçevesinde, gönüllü gençler duvarlarını boyadıkları Figen Alhan İlkokulunda, öğrencilerle bir araya gelip, eğlenceli vakit geçirdiler.
Osmaniye haberleri

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulanan “Damla Gönüllülük Hareketi” projesi çerçevesinde, gönüllü gençler duvarlarını boyadıkları Figen Alhan İlkokulunda, öğrencilerle bir araya gelip, eğlenceli vakit geçirdiler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Damla Gönüllülük Hareketi Projesi kapsamında 40 farklı İlden 43 gönüllü genç Osmaniye’ye geldi.

10 gün boyunca sosyal sorumluluk çalışmaları ve gönüllü çalışmaları yapacak olan gençler, Figen Alhan İlkokulunu ziyaret ettiler.

Düzenlenen etkinlikte, gönüllü gençlerle birlikte kendi okul duvarlarına çeşitli resimler çizen öğrenciler, ardından müzik eşliğinde çeşitli oyunlar oynayarak doyasıya eğlendi.



Proje hakkında bilgiler veren Damla Gönüllük Projesi Proje Koordinatörü Rukiye Kale, “Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen Damla Gönüllük Projesi ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen 40 gönüllü arkadaşımızla birlikte Osmaniye’de gönüllük çalışmaları yapıyoruz.

Bugünkü durağımız Figen Alhan İlkokulu. Burada arkadaşlarımız duvar boyası yaptıktan sonra çocuklarla birlikte istasyonlara geçecekler. Çocuklarımızla bazı faaliyetler gerçekleştirecekler.

Bu istasyonların asıl amacı Osmaniye’de unutulmuş değerleri gün yüzüne çıkarmak ve çocuklarla eğlenceli aktiviteler yapmak” diye konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar ise bakanlığın ortaya koyduğu büyük projelerden bir tanesi olan gönüllülük hareketinde, il il gezen ve gittikleri yerlerde kültürleri ve değerleri öğreten gençlerle bir araya geldiklerini belirterek, “Çocukların ve gençlerinin yüreğine dokunabileceğimiz her yerdeyiz. Çok güzel organizasyonlar yapıyoruz.

Çocuklarımızın görmediği kendi yaşadıkları yerlerdeki güzellikleri öne çıkartacak şekilde çalışmalar yapıyoruz.

Çocuklara bilgi yüklemesini yapıyoruz ama oyunlar konusunda bir şeyler sunmadığımız zaman geleceğimiz açısından çocuklarımız biraz eksik kalıyor. O noktada spor ve oyunlarda devreye bizler giriyoruz.

Çocuklarımız pırıl pırıl burada çok güzel bir ortam var. Duvarlara resimler yaptılar, yöreselimize özgü boyamalar yapıyorlar.

Çocuklarımızın sanatsal yönlerini çıkarmaya çalışacağız. Belki aralarından yetenekliler çıkacak ve biz onları bırakmayacağız” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İnşaatta asansör boşluğuna düşen fayans ustası öldüÖnceki Haber

İnşaatta asansör boşluğuna düşen fayans...

Sağlık Müdürü Dr. Öznavruz, “Akciğer kanseri”ne dikkat çektiSonraki Haber

Sağlık Müdürü Dr. Öznavruz, “Akciğer kan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar