DOLAR32.532
EURO35.0123
ALTIN2437.9
BIST9716.9
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Gençler, İŞKUR’un tanıtım günlerinde buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gençler, İŞKUR’un tanıtım günlerinde buluştu
Abone ol
Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Osmaniye İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Meslek Tanıtım Günleri"nde, alanında uzman meslek erbapları ile gençler buluşturuldu.
Osmaniye haberleri

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Osmaniye İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Meslek Tanıtım Günleri"nde, alanında uzman meslek erbapları ile gençler buluşturuldu.

Meslek seçme aşamasında olan öğrencilere yönelik olarak, doğru tercih yapmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde yapıldı.

Gençlerin yanlış meslek seçmelerinin önüne geçerek kendilerine ve topluma iyi bir gelecek inşa etmeleri için düzenlenen ‘Meslek Tanıtım Günleri’  İŞKUR tarafından 2015 yılından bu yana 81 ilde her yıl düzenli olarak yapıldığı kaydedildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İŞKUR il Müdürü Ahmet Altunkaynak; meslek seçmenin önemine değinerek, yanlış meslek seçmenin insanları mutsuz ettiğini bunun da hem bireyler hem de toplum üzerinde olumsuz etkilere sebep olduğunu söyledi.

Seçecekleri meslekte en iyi olmaları için çok çalışmalarını belirten Altunkaynak, günümüz dünyasında başarılı olabilmek için, kişinin kendisini sürekli yenilemesi  gerektiğini söyledi.

Etkinlikte ilk olarak Osmaniye Vali yardımcı Dr. Ömer Faruk Günay, Mülki İdare Amirliği mesleği hakkında gençlere bilgi verdi. Ardından sırasıyla Cumhuriyet Başsavcı Vekili Murat Karabulut, Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Bahar, ASELSAN Yazılım Test Mühendisi Cahit Yusuf Taş ile Eczacı Aslı Parlak meslekleri hakkında detaylı bilgi verdi. Meslek erbapları mesleğin zor ve keyifli yanları, eğitim süreçleri, iş bulma olanakları, halkın mesleklerine bakış açıları hakkında bilgi verdikten sonra gençlerin merak ettikleri soruları cevapladı. Öğrencilere, üniversite tercihleri öncesinde yardımcı olabilmek amacıyla düzenlenen etkinliğe İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Hacı Akkoyunlu ile İŞKUR personelleri de katılım sağladı.  


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadınlar ürettikleri yer fıstığı helvasıyla aile bütçelerine katkı sağlıyorÖnceki Haber

Kadınlar ürettikleri yer fıstığı helvası...

Hatay’a 58 yıl önce göç eden Karadenizlilerin Trabzonspor sevgisiSonraki Haber

Hatay’a 58 yıl önce göç eden Karadenizli...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar