DOLAR32.4068
EURO34.803
ALTIN2403.4
BIST10208.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Eskişehir’den Osmaniye’li Şair'e ödül

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eskişehir’den Osmaniye’li Şair'e ödül
Abone ol
Eskişehir Sanat Derneği tarafından düzenlenen Yunus Emre’yi anma etkinlikleri kapsamındaki şiir yarışması’nda dereceye giren şairlerin ödülleri verildi.
Osmaniye haberleri

Eskişehir Sanat Derneği tarafından düzenlenen Yunus Emre’yi anma etkinlikleri kapsamındaki şiir yarışması’nda dereceye giren şairlerin ödülleri verildi.

Eskişehir’de 14 yıldır geleneksel olarak düzenlenmekte olan “Yunus Emre Şiir Yarışması”na katılan Osmaniyeli şair Ali Köşker “Mansiyon” ödülü aldı.

Yarışmanın jüri üyeliklerinde; Nurhan Noylan Kaya, Canan Tümen, Cengiz Ersöz, Kuddusi Çetinkuş ve Engin Kükrer görev aldı.

Yarışmaya katılan şiirler arasında yapılan değerlendirme neticesinde birincilik ödülünü; “Kadınlara yas tutun” isimli şiiri ile  Balıkesir’den Hakkı Koç, İkincilik ödülünü; “Siyah Beyaz” isimli şiiri ile İstanbul’dan Nurbanu Kaplan, Üçüncülük ödülünü; “Rastlantı” isimli şiiri ile İzmir’den Nesrin Aydın Erdem kazandı.

Mansiyon ödüllerini ise; “Pişsem Ne olur” isimli şiiri ile Osmaniye’den Ali Köşker, “Analar bilirim” şiiri ile İstanbul’dan Ersin Aydın ve “Tek Armut” isimli şiiri ile Ankara’dan Zeydan Gül aldi.

Jüri özel ödülü ise; “Yadelle Hasbihal” isimli şiiri ile İzmir’den İbrahim Özdemir’e verildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi salonunda düzenlenen ödül törenine katılan Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği üyesi Ali Köşker, mansiyon ödülünü Eskişehir Sanat Derneği Yönetim kurulu üyesi Engin Kükrer’in elinden aldı.

Kükrer, Ali Köşker’e ödülünü takdim ettiği sırada yaptığı konuşmada; “Ali beye ödülünü takdim etmek bana nasip oldu.

Keşke nasip olsaydı da Osmaniye’de düzenlenen ‘Ekmek ödüllü şiir yarışması’nda aldığım ödülü bana takdim eden bir şairimiz olsaydı.

Güzel bir tesadüf olurdu. Ben Osmaniye’deki ödül törenine katılamadım ama, Osmaniyeli bir şaire burada ödülünü vermenin güzelliğini yaşıyorum, Osmaniye’deki şairlere selam olsun”diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz Muhtarlar Günü’nü kutladıÖnceki Haber

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz Muhtarlar...

OŞYAD'tan Türk Kızılay Derneğine ZiyaretSonraki Haber

OŞYAD'tan Türk Kızılay Derneğine Ziyaret

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar