DOLAR32.3313
EURO35.0803
ALTIN2298.7
BIST8995.8
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Entellektüel şair esnaf Durna, ilk kitabını yayınladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Entellektüel şair esnaf Durna, ilk kitabını yayınladı
Abone ol
Osmaniye’de aktarlık yapan, entellektüel kişiliği ile tanınan şair Bülent Durna, ilk şiir kitabını okurları ile buluşturdu.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’de aktarlık yapan, entellektüel kişiliği ile tanınan şair Bülent Durna, ilk şiir kitabını okurları ile buluşturdu.

1974 yılında Gaziantep’te  6 kişilik bir ailenin 2. Çocuğu olarak dünyaya gözlerini açan Bülent Durna, yaklaşık 30 yıldır aktarlık yapıyor.

Osmaniye Merkez Atatürk Caddesi üzerinde aktarlık mesleğini yürüten Durna, çevresinde entellektüel esnaf olarak tanınıp seviliyor.

İnsanlara bugüne kadar bitkilerle sağlık ve şifa dağıttığını belirten Durna, yazdığı şiirleri ile de  gönüllere dokunmaya çalışarak hayatını sürdürüyor.

Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD), Denetim Kurulu üyesi olarak ta görev yapmakta olan Bülent Durna, çocukluk yıllarından başlamak üzere bu günlere kadar yazmış olduğu şiirlerini bir kitapta buluşturmanın sevincini yaşıyor.

Şiirlerinin defter yaprakları arasından çıkarılarak, kalıcı bir eser haline dönüştürmesindeki bir diğer amacının da, genç nesillere şiiri sevdirmek olduğunu söylüyor.

Şiir yazmanın duygu ve düşünceleri kağıtlara dökmek ve hayatın bir parçası olarak gördüğünü vurgulayan Durna, şiirlerini çeşitli etkinliklerde ve Radyo programlarında yorumladığını ve yorumlamakta olduğunu belirtiyor.

Bülent Durna’nın, “Gönül Tamircisi” ismini verdiği kitabın sayfalarında 63 şiir ile 2 öykü yeralıyor.

Şair esnaf Durna’nın ilk şiir kitabı “Gayri Nizami kitap/40’lar kulübü yayınevi olarak yayınlanırken, kitabın bir başka özelliği ise depremin yaşandığı enkazlı günlerde Osmaniye’de yazarının eline ulaşması olarak ayrı bir özellik anısı taşıyor.

Bülent Durna’yı ilk kitabını okurları ile buluşturmasından dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Deprem şehitleri için fidanlar toprakla buluştuÖnceki Haber

Deprem şehitleri için fidanlar toprakla...

İl dışına hasta sevkleri değerlendirildiSonraki Haber

İl dışına hasta sevkleri değerlendirildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar