DOLAR32.2735
EURO34.7739
ALTIN2398.9
BIST10193.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Elektrik zamları, faturalar yakılarak protesto edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elektrik zamları, faturalar yakılarak protesto edildi
Abone ol
Elektrik faturalarına yapılan tarifeli yüzde 52 ile yüzde 127’lik zam sonrasında, ödeme zorluğu yaşayan emekliler, faturaları yakarak tepkilerini dile getirdi.
Osmaniye haberleri

Elektrik faturalarına yapılan tarifeli yüzde 52 ile yüzde 127’lik zam sonrasında, ödeme zorluğu yaşayan emekliler, faturaları yakarak tepkilerini dile getirdi.

DİSK Emekli-Sen Osmaniye Şubesi, CHP İl Başkanlığı tarafından parti binası önünde düzenlenen; “Zamlara tepki” basın açıklamasına katılım gösterdi.

Emekli-Sen Osmaniye Şube Başkanı Metin Önal, CHP İl Başkanlığı ile birlikte elektrik ve doğalgaz faturalarına yansıyan zamların geri alınması basın açıklamasına katılarak tepkilerini ortaya koyduklarını vurgulayarak; “Biz emekliler ve emeklilerin haklarını savunan DİSK Emekli-Sen olarak kırmızı yeleklerimizi giyerek, gündemdeki  zamlara tepkimizi koymak için alanlara inmeyi sürdürüyoruz.

Emek mücadelesi nerede olursa olsun biz orada olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Örgütlü mücadelemizle halkın yaşamasını zorlaştıracak her türlü haksız zamların karşısında olmaya devam edeceğiz.

Emekliye verilen zam ile sadece elektrik ve doğalgaza yapılan zam arasındaki  artışlar arasındaki uçurumları göremeyen herkesin ekonomik çöküntüye doğru gittiğimizi görmelerini bekliyoruz. Yapılan tepkiler üzerine; Elektrik tüketimindeki tarifeli zam oranı 150 Kw’dan 210 Kw/saate çıkarılması ile açıklamalar yapılsa da, uygulamada bunların farklı şekilde yine vatandaşın üzerinde zorluklar yaşatacak rakamlarda olacağını düşünmekteyiz.  

Ayrıca, Aralık 2021 ile Ocak 2022 faturalarının tek kalemde ve yeni zamdan kesildiğini düşünmekteyiz. Oysa, zammın Ocak faturalarına yansıtılması ve Aralık ayı faturalarının eski tarifeden alınması gerektiği göz önüne alınması olayı ile ilgili iktidarın inceleme gereken gündemine gelmediğini ve özel dağıtım firmalarına hesap sorma gibi bir eylemini duymadık.

Geçen dönem faturalarını zamlı ödeyenler, ödedikleri ile kalacak, önümüzdeki faturalarda ise yeni bir uygulama başlatılacaksa; zam yapmadan önce nasıl hesaplama yapıldığı ve halkın üzerinde ‘yazboz tahtasına rakam yazar gibi’ tepkilerinin denendiği bir uygulama sistemi yaşanıp yaşanmadığını merak eder olduk!” şeklinde konuştu.

Elektrik faturalarına yapılan zamların geri alınmasına tepki olarak, çakmaklar çakıldı ve son gelen elektrik faturaları alkışlar eşliğinde yakılarak izlendi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Muhtarlardan Kaymakam İlhan’a ziyaretÖnceki Haber

Muhtarlardan Kaymakam İlhan’a ziyaret

TEKNOFEST 2022 Din öğretimi çalıştayı yapıldıSonraki Haber

TEKNOFEST 2022 Din öğretimi çalıştayı ya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar