DOLAR32.3751
EURO34.9008
ALTIN2385.7
BIST10272.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Eğitim ve Öğretim de Türkiye ortalamasındayız!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğitim ve Öğretim de Türkiye ortalamasındayız!
Abone ol
Eğitim ve öğretim alanında Osmaniye ilinin, Türkiye ortalaması ile eşit olduğu kaydedildi.
Osmaniye haberleri

Eğitim ve öğretim alanında Osmaniye ilinin, Türkiye ortalaması ile eşit olduğu kaydedildi.

 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Hatay Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre, Türkiye genelinde öğretmen başına düşen öğrenci sayılarının 2020-2021 eğitim öğretim döneminin bilgileri paylaşıldı.

Türkiye genelinde Öğretmen başına düşen öğrenci sayıları; ilkokullarda 17, Ortaokullar da  14, Ortaöğretimlerde ise 13 olarak kaydedildi.

Osmaniye il genelindeki TÜİK verilerine göre, Öğretmen başına düşen öğrenci sayıları ise ise; İlkokullarda 17, Ortaokullarda 13, Ortaöğretimlerde ise 14 kişi olarak açıklandı.

Türkiye genelinde derslik başına düşen öğrenci sayısı ile ilgili yapılan açıklamada ise, İlkokul öğrencileri için 23, Ortaöğretim öğrencileri için ise 22 kişi olarak kaydedildi.

TÜİK verilerine göre Osmaniye’de derslik başına düşen öğrenci sayılarının incelendiğinde; İlköğretim ve ortaokul dahil derslik başına 23, Ortaöğretim yani Liseler için 25 kişi olarak olduğu kayıtlara geçti.

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılına girerken, il genelinde yapım ve onarımı devam eden okullar hakkında bir süre önce bilgilendirme yapmıştı.

125 OKULDA YAPIM VE ONARIM SÜRÜYOR

Kent merkezi ve ilçelerde yapım ve onarımları tamamlanan okullar ile devam eden okulların sayılarının azımsanacak gibi olmadığı yapılan açıklamadan anlaşılmıştı.

Kent genelinde 125 okulda bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiği belirtilirken, yeni eğitim ve öğretim yılında inşaatın tamamlanacak yeni okulların da hizmete gireceği vurgulandı.

Yeni eğitim ve Öğretim yılı ile birlikte hizmete girecek okulların öğrenci ve velileri rahatlatacağı gözlenirken, bakım ve onarımları devam eden okulların ise bir an önce tamamlanmasının beklendiği veliler tarafından isteniyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Malazgirt Zaferi’ni kutladıÖnceki Haber

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Malazgirt...

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıl coşkusuSonraki Haber

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıl co...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar