DOLAR32.5196
EURO35.003
ALTIN2440.0
BIST9716.9
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Düziçi’nde 19 Mayıs coşkusu yaşandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düziçi’nde 19 Mayıs coşkusu yaşandı
Abone ol
Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Düziçi ilçesindeki kutlama programı, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü spor salonunda düzenlendi.

Buradaki programı Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan ve eşi İlkay İlhan, Düziçi Belediye Başkanı Dr. Alper Öner, İlçe Jandarma Komutanı Özkan Çakmakcı, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kara , İlçe  Gençlik ve Spor Müdürü Fatma Kurt, kamu kurum ve kuruluşları ilçe müdürleri, sivil toplum ve siyasi partilerin temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Fatma Kurt yaptı.

İlçe Müdürü Fatma Kurt, sevgili gençler diyerek başladığı konuşmasında;

“Bugün 19 Mayıs 1919’da İstanbul’un işgali üzerine yola çıkan ve zorlu bir yolculuktan sonra Anadolu’ya ayak basan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’ya özgürlük, umut ve güven tohumlarını ekişinin 104.yıl dönümünü kutluyoruz. Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız hepimize kutlu olsun.

19 Mayıs 1919, tarihimize ışık tutan Nutuk’un ilk sayfası, Kurtuluş savaşının ilk adımı, hürriyet ve istiklalin ilk haykırışıdır. 19 Mayıs 1919, Mustafa Kemal’in ‘’Ben, O gün doğdum.’’ dediği mukaddes bir gündür.

Bugün, gençliğin hep kalbinde sakladığı, aklından hiç çıkarmadığı zorluk, acı, umut, zafer günlerinin vicdanlarda bir kez daha sergilendiği gündür. Bu vatan topraklarında yaşayan insanlar olarak ne kadar övünsek azdır.

Kurtuluş savaşında kadın, erkek, genç, yaşlı, çoluk-çocuk demeden ve korkmadan mücadele veren atalarımızın bugünüyüz.

 Sevgili Gençler…

‘’Siz, Türk’e istiklal aşkını veren Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; Siz, ‘’ Ya İstiklal Ya Ölüm’’ diyen Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların;  Siz, Tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Atatürk’ün torunlarısınız.

Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.

Unutmayınız ki ‘’Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.’’ Sözde değil bu özde duygularla, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; Siz gençlerimizin bayramını can-ı gönülden kutluyorum.”dedi.

Yapılan konuşmanın ardından, 2022 yılı Gençlik Merkezleri Kültür ve Sanat yarışmalarında gençler arası şiir okuma, atletizm finalleri, halk oyunları, Kick boks, Jimnastik, Judo, Taekwondo, okçuluk gösterileri sunuldu.

Düziçi ilçesindeki 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı, ulusal ve uluslar arası müsabakalarda dereceye giren sporculara, İlçe Kaymakamı Turgay İlhan  ve protokol mensupları tarafından  ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Dereceye giren sporcuların ödüllerini veren kaymakam İlhan, sporcuları kutlayarak başarılarının devamını diledi.

Program sonunda Kaymakam İlhan, Vatandaşların da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve spor bayramını kutladı.


 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bahçe’de 19 Mayıs etkinliklerle kutlandıÖnceki Haber

Bahçe’de 19 Mayıs etkinliklerle kutlandı

Düziçi KHGB Meclis toplantısı yapıldıSonraki Haber

Düziçi KHGB Meclis toplantısı yapıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar